Σαλάτα με πάπια & μανιτάρια από τον chef Δημήτρη Νίκολη

Σαλάτα με πάπια & μανιτάρια από τον chef Δημήτρη Νίκολη

Μια γευστικά υπέροχη πρόταση για το εορταστικό τραπέζι.

Πάπια, μανιτάρια και καρύδια συνδυάζονται μοναδικά πάνω σε βάση πράσινης σαλάτας με τις οδηγίες του chef Δημήτρη Νίκολη.

Υλικά
8 τεμάχια στήθος ή speck πάπιας
50 γραμμάρια βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
Αλάτι & πιπέρι,

Για το dressing
100 γραμμάρια μανιτάρια Chanterelle (κομμένα σε χονδρές φέτες)
25 γραμμάρια βούτυρο
200 γραμμάρια σαλάτα πράσινη (της αρεσκείας σας)
4 κουταλιές της σούπας λάδι καρυδιού
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
3 κουταλιές της σούπας καρυδόψιχα πεταλούδα (ψημένη)
Εκτέλεση
1. Βουτυρώστε (με το μισό βούτυρο) τα κομμάτια της πάπιας. «Ραντίστε» τα με τη μισή πάπρικα και λίγο αλάτι – πιπέρι και τοποθετήστε τα στο grill.
2. Ψήστε τα για περίπου 3 λεπτά και στη συνέχεια γυρίστε τα και από την άλλη, επαναλαμβάνοντας την διαδικασία (βούτυρο, πάπρικα, αλάτι – πιπέρι). Ψήστε ξανά για 3 λεπτά περίπου, μέχρι να θεωρήσετε πως το κρέας σας είναι έτοιμο. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα στην άκρη.
3. Ανακατέψτε το λάδι καρυδιού, το ελαιόλαδο και το ξύδι. Αλατίστε το και αφήστε το στην άκρη
4. Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το βούτυρο και μαγειρέψτε τα μανιτάρια για 3 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Προσθέστε τα καρύδια και ανακατέψτε για μια δυο βράσεις.
5. Βάλτε σε ένα σκεύος σερβιρίσματος τις σαλάτες, το κρέας και τα ζεστά μανιτάρια. Ραντίστε με το dressing και σερβίρετε αμέσως (ζεστή).