Η συνταγή-όνειρο του γλυκατζή: Fudge με κομματάκια σοκολάτας και ζύμη μπισκότου!

Η συνταγή-όνειρο του γλυκατζή: Fudge με κομματάκια σοκολάτας και ζύμη μπισκότου!

Οι πιο αδιανόητα νόστιμες γλυκιές μπουκίτσες που έχετε δοκιμάσει ποτέ.

Τι να πούμε για αυτή τη συνταγή, η εικόνα και ακόμα περισσότερο η γεύση μιλάνε από μόνες τους. Να σας δώσουμε μια συμβουλή όμως: φροντίστε να κόψετε τις μπουκιές σε αρκετά μικρό μέγεθος καθώς είναι πάρα πολύ πλούσιες σε υφή και γλύκα.

Υλικά
για τη ζύμη μπισκότου:
1/2 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 κούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1/4 κούπας καστανή ζάχαρη
1/2κ.γ. βανίλια
1/8κ.γ. αλάτι
2κ.σ. από το εξής μείγμα: 1 κούπα πλήρες γάλα με 4κ.γ. λιωμένο, ανάλατο βούτυρο*
1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
για το fudge:
1/3 κούπας καστανή ζάχαρη
1/3 κούπας βούτυρο
μια πρέζα αλάτι
1/3 κούπας από το ίδιο μείγμα*
4-5 κούπες άχνη ζάχαρη
1κ.γ. βανίλια
1/2 κούπα σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση
1. Καλύψτε ένα ρηχό ταψί με αλουμινόχαρτο και ψεκάστε το με λίγο λάδι.
2. Για να ετοιμάσετε τη ζύμη μπισκότου, χτυπήστε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα ελαφρύ και αφράτο μείγμα (περίπου 3 λεπτά). Προσθέστε τη βανίλια, το αλάτι και τις 2κ.σ. του μείγματος γάλατος-βουτύρου. Ρίξτε μέσα το αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το στην άκρη.
3. Για να φτιάξετε το fudge, αναμείξτε τη καστανή ζάχαρη, το βούτυρο, το αλάτι και το 1/3 κούπας του μείγματος γάλατος-βουτύρου σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, μέχρι το βούτυρο να λιώσει και η ζάχαρη να διαλυθεί. Βγάλτε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και και ρίξτε μέσα σιγά-σιγά την άχνη ζάχαρη, 1 κούπα τη φορά, μέχρι το μείγμα να αναμειχθεί καλά και να γίνει απαλό. Προσθέστε τη βανίλια.
4. Ρίξτε τη ζύμη μπισκότου στο fudge και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας. Απλώστε το μείγμα στο ταψί και αφήστε το να κρυώσει, για τουλάχιστον 3 ώρες. Μπορείτε να το κρατήσετε στο ψυγείο έως και 1 εβδομάδα.

*Η συνταγή είναι αμερικάνικη και το μείγμα γάλατος-βουτύρου αντικαθιστά ένα προϊόν που δε υπάρχει στα καταστήματα της χώρα μας.