H original πατατοσαλάτα: Απλή, εύκολη, μπουκιά και συχώριο

H original πατατοσαλάτα: Απλή, εύκολη, μπουκιά και συχώριο

Δεν χρειάζονται πολλά πολλά για να φτιάξεις ένα από τα πλέον απολαυστικά κλασικά πιάτα.

Καμία πατατοσαλάτα δεν πρόκειται να ξεπεράσει ποτέ την old school πατατοσαλάτα, αυτή που έφτιαχνε η γιαγιά μας, η μαμά μας, η θεία μας, η πατατοσαλάτα δηλαδή που μας μεγάλωσε. Εδώ έχουμε την πλέον κλασική συνταγή, ό,τι πρέπει για ένα χορταστικό γεύμα ειδικά την περίοδο της νηστείας.

Υλικά
5 πατάτες
3 αβγά
1 κούπα ψιλοκομμένο σέλινο
1/2 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/2 κούπα έτοιμο τουρσί από βάζο
1/4κ.γ. σκορδοπίπερο
1/4κ.γ. αλάτι
1κ.σ. μουστάρδα Dijon
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4 κούπας μαγιονέζα

Εκτέλεση
1. Βράστε νερό και ρίξτε μέσα τις πατάτες. Αφήστε τις να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν (όχι πολύ όμως), περίπου για 15 λεπτά. Στραγγίξτε τις, αφήστε τις να κρυώσουν, ξεφλουδίστε τις και κόψτε τις σε κομματάκια.
2. Βάλτε τα αβγά σε ένα κατσαρολάκι και καλύψτε τα με κρύο νερό. Αφήστε το να πάρει μια βράση και έπειτα καλύψτε το με το καπάκι, βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε τα αβγά να μείνουν στο καυτό νερό για 10 με 12 λεπτά. Βγάλτε τα από το νερό, αφήστε τα να κρυώσουν, καθαρίστε τα και κόψτε τα.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα αβγά, τις πατάτες, το κρεμμύδι, το σέλινο, το σκορδοπίπερο, το αλάτι, τη μουστάρδα, το πιπέρι και τη μαγιονέζα και έπειτα βάλτε την πατατοσαλάτα στο ψυγείο να κρυώσει.