Μηλόπιτα: Η πιο εύκολη αυθεντική συνταγή που θα φτιάξετε ποτέ!

Μηλόπιτα: Η πιο εύκολη αυθεντική συνταγή που θα φτιάξετε ποτέ!

Σπιτική, πεντανόστιμη, πανεύκολη.

Ένα από τα πιο λατρεμένα γλυκά θα πρέπει να μπορούμε και να το φτιάχνουμε εύκολα ώστε να το απολαμβάνουμε όποτε θέλουμε χωρίς να σκεφτόμαστε τις εργατοώρες στη κουζίνα. Ιδού λοιπόν, η πιο εύκολη και λαχταριστή συνταγή για μηλόπιτα!

Υλικά
1 έτοιμη ζύμη για πίτα
1/2 κούπα ψιλοκομμένα πεκάν
1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κούπας συμπαγής καστανή ζάχαρη
2κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 μεγάλο αβγό, μόνο το ασπράδι του, χτυπημένο
1/4 κούπας κρυσταλλική ζάχαρη
2κ.σ. καλαμποκάλευρο
1/2κ.γ. κανέλα
150γρ. μήλα ποικιλίας Granny Smith, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
1κ.σ. φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190C. Όσο η ζύμη ξεπαγώνει σε θερμοκρασία δωματίου, αναμείξτε τα πεκάν, το αλεύρι και τη καστανή ζάχαρη σε ένα μπολ. Ρίξτε μέσα το βούτυρο και δουλέψτε με τα δάχτυλά σας, μέχρι το μείγμα να γίνει σαν μεγάλα τρίμματα. Αφήστε το στην άκρη.
2. Απλώστε τη ζύμη σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τρυπήστε την με πιρούνι. Βάλτε την στο φούρνο για 12 με 15 λεπτά μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα. Βγάλτε την και με ένα πινέλο αλείψτε την με το ασπράδι του αβγού. Ανεβάστε τη θερμοκρασία στους 200C.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε την κρυσταλλική ζάχαρη με το καλαμποκάλευρο και την κανέλα. Ρίξτε μέσα τα μήλα και τον χυμό λεμόνι και ανακατέψτε. Καλύψτε με λαδόκολλα και βάλτε το μπολ στα μικροκύματα σε δυνατή θερμοκρασία για 12 λεπτά, ανακατεύοντας μια φορά, στα 6 λεπτά. Ρίξτε με μια κουτάλα το μείγμα μέσα στη ζύμη και πασπαλίστε με το πεκάν.
4. Βάλτε την πίτα στο φούρνο και ψήστε την για 10 με 12 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Αφήστε την λίγο να κρυώσει και σερβίρετε, ιδανικά με παγωτό βανίλια.