Λαχταριστό κέικ σοκολάτας με γλάσο σοκολάτας γάλακτος και τριμμένη λευκή σοκολάτα

Λαχταριστό κέικ σοκολάτας με γλάσο σοκολάτας γάλακτος και τριμμένη λευκή σοκολάτα

Μια συνταγή σε 5 βήματα για τους εθισμένους στη σοκολάτα.

 

Για τους λάτρεις της σοκολάτας δεν μπορεί να υπάρξει πλουσιότερη σε γεύση συνταγή.

Υλικά
200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
200 γραμμάρια βούτυρο, κομμένο σε κύβους
125 ml (1/2 φλιτζάνι) νερό
155 γραμμάρια (3/4 του φλιτζανιού) ψιλή ζάχαρη
115 γραμμάρια (3/4 του φλιτζανιού) αλεύρι
40 γραμμάρια (1/4 του φλιτζανιού) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
30 γραμμάρια (1/4 του φλιτζανιού) κακάο σε σκόνη
3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
80 γραμμάρια λευκή σοκολάτα σε θερμοκρασία δωματίου

Για το γλάσο
75 γραμμάρια σοκολάτας γάλακτος, σπασμένη σε κομμάτια
60 ml (1/4 φλιτζανιού) κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και στρώστε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε μια ορθογώνια φόρμα 10,5 x 20,5 εκατοσ. και βάθους 7 εκατοσ.
2. Σε μπεν μαρί λιώστε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το νερό ανακατεύοντας με ένα μεταλλικό κουτάλι μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
3. Ανακατέψτε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, τα δύο είδη αλεύρων και το κακάο. Προσθέστε το μείγμα σοκολάτας και τα αυγά και ανακατέψτε καλά. Χύστε το μείγμα σας στην έτοιμη φόρμα και ψήστε για περίπου 70 λεπτά. Αφήστε το κέικ σας να κρυώσει.
4. Στο μεταξύ για το γλάσο λιώστε τη σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί ανακατεύοντας με ένα μεταλλικό κουτάλι. Αφήστε το γλάσο σας 25 λεπτά να κρυώσει.
5. Με ένα peeler σχηματίστε νιφάδες λευκής σοκολάτας. Ξεφορμάρετε το κέικ σας σε μια πιατέλα και περιχύστε το στο κέντρο κατά μήκος με το γλάσο αφήνοντάς το να «τρέξει» στα πλάγια. Πασπαλίστε με τις νιφάδες λευκής σοκολάτας και σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Λαχταριστό κέικ σοκολάτας με δύο μοναδικές σάλτσες καραμέλας και σοκολάτας

Γρήγορο κέικ σοκολάτας με γλάσο σοκολάτας