Carrot cake με κρεμώδες frosting

Carrot cake με κρεμώδες frosting

Πρωτοεμφανίστηκε στη Σουηδία, το αγάπησαν στην Αγγλία και μετέπειτα στην Αμερική, και τώρα ήρθε η ώρα να λατρευτεί από την κουζίνα του σπιτιού σας. Το carrot cake (κέικ καρότου, ελληνιστί) με το λευκό, κρεμώδες frosting, είναι μια λαχταριστή συνταγή για όλα τα γούστα, χωρίς τόσες θερμίδες όσες μπορεί να φαντάζεστε και αρκετά εύκολο στην εκτέλεσή του. Όσο για την απίστευτη νοστιμιά του, αυτό το αφήνουμε να το διαπιστώσετε μόνοι σας.

Υλικά
2 ποτήρια ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι λάδι
4 αυγά
2 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλάκια μαγειρικής σόδας
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι κανέλα
3 ποτήρια καρότα τριμμένα
100γρ. καρύδια αλεσμένα

Για το frosting
500γρ.ζάχαρη άχνη
250γρ. κρέμα τυριού (Philadelphia)
50γρ. βούτυρο ανάλατο

Εκτέλεση
1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150.
2.Σε ένα μπολ ανακατεύετε το λάδι και τη ζάχαρη και προσθέτετε τα αυγά.
3.Κοσκινίζετε σε άλλο μπολ το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι και τα προσθέτετε στο υγρό μείγμα.
4.Λαδώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί, βάζετε το μείγμα και ψήνετε για 70-80 λεπτά.
5.Όταν είναι έτοιμο το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το αφήνετε ένα ολόκληρο 24ωρο.
6.Για το frosting, βάζετε όλα τα υλικά στο μίξερ στη 2η ταχύτητα μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
7.Βγάζετε το κέικ από τη φόρμα και το κόβετε οριζοντίως σε 2 κομμάτια, γεμίζετε το πρώτο με τη κρέμα που έχετε φτιάξει και το σκεπάζετε με το πάνω κομμάτι.
8.Αλείφετε την υπόλοιπη κρέμα πάνω και στα πλάγια.
9.Το αφήνετε λίγο στο ψυγείο προ το σερβίρετε.