Πρασόπιτα με το αρνάκι από την Κυριακή του Πάσχα

Πρασόπιτα με το αρνάκι από την Κυριακή του Πάσχα

Φτιάξτε με το αρνάκι που σας έμεινε από το Πάσχα μια νόστιμη πρασόπιτα με τις οδηγίες του σεφ Δημήτρη Νίκολη.

 

Ο Δημήτρης Νίκολης σε 3 βήματα σας δείχνει μια εύκολη πρασόπιτα με γέμιση το αρνάκι που σας περίσσεψε από την Κυριακή.

Υλικά
1 πακέτο χοντρό φύλλο (ζυμωμένο με ελαιόλαδο)
500 γραμμάρια ψαχνό κρέας από το αρνάκι (αποφύγετε νεύρα και σκληρά κομμάτια)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
4 πράσα
1 σκελίδα σκόρδο
1 αυγό
300 γραμμάρια κίτρινα τυριά
100 γραμμάρια φέτα
1/2 ματσάκι άνηθο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Ψιλοκόψτε όλα τα υλικά και σοτάρετέ τα σε ένα τηγάνι με το βούτυρο ξεκινώντας με το σκόρδο, το κρεμμύδι, το πράσο, το φρέσκο κρεμμύδι και το αρνάκι.
2. Απομακρύνετε το σκεύος σας από τη φωτιά και προσθέστε τα τυριά, το αυγό, το κύμινο και τον άνηθο ανακατεύοντας καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Αλατοπιπερώστε καλά.
3. Στρώστε τα φύλλα σε ένα πυρίμαχο σκεύος που έχετε λαδώσει ελαφρώς. Προσθέστε τη γέμιση και καλύψτε την πίτα σας με τα τέσσερα τελευταία φύλλα. Λαδώστε την επιφάνεια και χαράξτε σε κομμάτια. Ψήστε στο φούρνο για 40-45 λεπτά.

Διαβάστε επίσης:

Τίποτε δεν πάει χαμένο: πουτίγκες με σοκολατένια πασχαλινά αυγά