Φτιάξτε το πιο... γλυκό μπολ από μπισκοτοζύμη με κομματάκια σοκολάτας!

Φτιάξτε το πιο... γλυκό μπολ από μπισκοτοζύμη με κομματάκια σοκολάτας!

Φαγώσιμο μπολ για μπισκότα; Από μπισκότα; ΝΑΙ!

Λατρεύετε τα μπισκοτάκια, τα cookies, αυτές τις μικρές γλυκιές μπουκιές παραδείσου που ταιριάζουν τέλεια με μια κούπα γάλα ή κακάο. Λατρεύετε και να τα φτιάχνετε και να τα βάζετε σε ωραία μπολ στην κουζίνα σας. Ε λοιπόν, σας βρήκαμε μια συνταγή που συνδυάζει και την αγάπη σας (μας) για τα μπισκότα και την πρακτικότητα στην κουζίνα. Ένα... λαχταριστό μπισκοτένιο, φαγώσιμο μπολ! Πιστέψτε μας, θα πάθετε πλάκα.

Υλικά
1/2 κούπα βούτυρο, μαλακωμένο
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1/4 κούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1 μεγάλο αβγό
1 ασπράδι αβγού
1κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
1/4κ.γ. αλάτι
1/8κ.γ. baking powder
1 3/4 - 2 κούπες αλεύρι
1 κούπα σταγόνες σοκολάτας
1 μεγάλο μπολ
αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση
1. Ανακατέψτε σε ένα μπολ μαζί το βούτυρο, τη καστανή και την κρυσταλλική ζάχαρη. Προσθέστε το αβγό, το ασπράδι και τη βανίλια και χτυπήστε τα καλά μέχρι να δέσουν.
2. Αναμείξτε το αλάτι με το baking powder και τη 1 1/2 κούπα αλεύρι. Ρίξτε το μείγμα στο μπολ με το μείγμα των αβγών και ανακατέψτε τα όλα μαζί καλά. Αν η ζύμη σας βγαίνει κολλώδης, προσθέστε το υπόλοιπο 1/4 κούπας αλεύρι. Τέλος προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατέψτε.
2. Τυλίξτε το εξωτερικό του μεγάλου μπολ με αλουμινόχαρτο και φροντίστε η αντικολλητική πλευρά του να είναι προς τα έξω.
3. Ανοίξτε τη μπισκοτοζύμη σε ένα μεγάλο κύκλο και καλύψτε με αυτήν το εξωτερικό του μπολ, πάνω από το αλουμινόχαρτο. Κόψτε όση ζύμη περισσεύει και βάλτε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
4. Βάλτε το μπολ που έχει «ντυθεί» με τη ζύμη στο φούρνο και ψήστε την για 30-40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσοκαφέ χρώμα. Αφήστε την να κρυώσει για 20 λεπτά και έπειτα βγάλτε την προσεκτικά από το μπολ. Αφήστε την να κρυώσει τελείως, αναποδογυρίστε την και βάλτε μέσα τα μπισκοτάκια σας!