Αφράτες, αλμυρές τηγανίτες με πουρέ πατάτας, τσένταρ και μπέικον!

Αφράτες, αλμυρές τηγανίτες με πουρέ πατάτας, τσένταρ και μπέικον!

Μια πανεύκολη λιχουδιά!

Δεν είναι λίγες οι φορές που φτιάχνουμε πουρέ, συνήθως για ένα λόχο, και μας περισσεύει τόσος που δεν ξέρουμε τι να τον κάνουμε. Γιατί, εντάξει, πόσο πουρέ να φας; Η παρακάτω συνταγή μας δίνει τη λύση και μάλιστα μια υπέροχη λύση: πάρτε τον περισσευούμενο πουρέ, προσθέστε μερικά απλά, πεντανόστιμα υλικά και φτιάξτε τις πιο αφράτες και «κολασμένες» τηγανίτες για πρωινό, μεσημεριανό, σνακ, ό,τι θέλετε!

Υλικά (για 8 τηγανίτες)
3 φέτες μπέικον
4 κούπες κρύος πουρές
2 αβγά
1κ.γ. σκόνη σκόρδου
1/2κ.γ. αλάτι
1/2κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κούπα τριμμένο τσένταρ

Εκτέλεση
1. Βάλτε το μπέικον σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και σοτάρετέ το σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, αναποδογυρίζοντάς το συχνά, μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό (περίπου 10 λεπτά). Βγάλτε το από το τηγάνι, κάντε το κομματάκια και βάλτε το στην άκρη. Αφήστε τα υπολείμματα του μπέικον στο τηγάνι.
2. Αναμείξτε τον πουρέ με τη σκόνη σκόρδου, το πιπέρι και τα αβγά σε ένα μπολ. Προσθέστε τι μπέικον και το τσένταρ και ανακατέψτε.
3. Σχηματίστε με το μείγμα 8 τηγανίτες. Ζεστάνετε τα υπολείμματα του μπέικον σε μέτρια φωτιά και ρίξτε μέσα τις τηγανίτες μία-μία ή δύο-δύο και τηγανίστε τις μέχρι να πάρουν χρώμα και να σχηματίσουν κρούστα, περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά.