Μακαρονάδα Pesto με καλαμπόκι και τοματίνια

Ερμιόνη Σαρρή
Μακαρονάδα Pesto με καλαμπόκι και τοματίνια

Τρέχεις ήδη να βάλεις το νερό για βράσιμο;

Αγαπάς τα ζυμαρικά και θες αύριο να φτιάξεις μία πιο gourmet, μία πιο ιδιαίτερη συνταγή. Μακαρονάδα πέστο έχεις φάει σίγουρα σε κάποια σου έξοδο για φαγητό, ίσως όμως να μην έχεις δοκιμάσει ποτέ να την μαγειρέψεις. Τώρα έχεις την ευκαιρία να ετοιμάσεις για τους δικούς σου ανθρώπους μία συνταγή που θα ξαφνιάσει τον ουρανίσκο τους και θα τους οδηγήσει να σε συγχαρούν διπλά και τριπλά για την μαγειρική σου φαντασία.

Πάμε να δούμε τι υλικά θα χρειαστείς και πώς ακριβώς θα την εκτελέσεις. Προσοχή, να θυμάσαι πως τα ζυμαρικά πρέπει τα μαγειρεύεις λίγο πριν τα σερβίρεις για να είναι ζεστά και αλ ντέντε.

Υλικά:

2 φλιτζάνια ντοματάκια μικρού μεγέθους

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1/3 φλιτζάνι βασιλικό ρίγανη και άνηθο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

αλάτι και πιπέρι

2 τεμ. φρέσκο καλαμπόκι ψημένο στην σχάρα

1 πακέτο ζυμαρικών

2 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες

μοτσαρέλα

μεγάλη χούφτα φρέσκο βασιλικό

σάλτσα

2 φλιτζάνια φρέσκο βασιλικό

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας ξύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1/2 κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι

βινεγκρέτ

αλάτι

Charred Tomato and Corn Pesto Pasta 8

Εκτέλεση:

Ρίξε τα τοματίνια, το ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα βότανα, το σκόρδο, λίγο αλάτι και ελάχιστο πιπέρι πάνω σε ένα ταξί και ψήσε τα στους 150 βαθμούς για 10-15 λεπτά. Βεβαιώσου πως έχεις ρίξει ελαιόλαδο πάνω από τα τοματίνια.

Όσο περιμένεις να ετοιμαστούν αυτά, βράσε τα ζυμαρικά σου με την γνωστή και μη εξαιρετέα διαδικασία. Προσοχή στον χρόνο καθώς στόχος είναι να τα μακαρόνια σου να είναι αλ ντέντε.

Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά, μετάφερέ τα σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος και πρόσθεσε το κολοκυθάκι και το πέστο βασιλικού. Επίσης, ρίξε μέσα τα τοματίνια και το καλαμπόκι της σχάρας. Ανακάτεψέ τα πολύ καλά και πασπάλισέ τα με νιφάδες κόκκινου πιπεριού και φρέσκο βασιλικό.

Βασιλικός (σάλτσα)

Σε ένα μπλέντερ ανακάτεψε το βασιλικό, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το σκόρδο, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ένα πιπέρι κόκκινο. Δοκίμασε και ρίξε λίγο ακόμη αλάτι αν χρειάζεται.