Γιατί η Βασίλισσα Ελισάβετ φορά γάντια και μέσα στο Παλάτι;

Μαρία Ροδίτη
Γιατί η Βασίλισσα Ελισάβετ φορά γάντια και μέσα στο Παλάτι;

Η Queen Elizabeth ξέρει πολύ καλά τι κάνει!

Η Βασίλισσα Ελισάβετ δε σταματά να μας εκπλήσσει με τις στυλιστικές της επιλογές. Την έχουμε δει αρκετές φορές να τολμά και να φορά outfits σε έντονα χρώματα, όπως το κόκκινο, το φούξια ή το μωβ, αλλά να υιοθετεί και τα trends της κάθε σεζόν, όπως έκανε τον περασμένο Μάρτιο επιλέγοντας ένα color-blocking look. Η Queen Elizabeth είναι αρκετά ριζοσπαστική, αλλά ταυτόχρονα ξέρει να κρατά το μέτρο δημιουργώντας μια ισορροπία στα looks της.

Αυτό, όμως, που δεν αποχωρίζεται με τίποτα- ακόμα και μέσα στο Παλάτι- είναι τα γάντια της. Κομμάτι που ολοκληρώνει το στυλ της ή κρύβεται κάποιος άλλος λόγος πίσω από αυτήν τη στυλιστική παρέμβαση;

Ας αναρωτηθούμε, πόσες φορές την έχουμε δει σε φωτογραφίες εντός ή εκτός Buckingham να φορά γάντια; Η απάντηση είναι: πολλές. Τα γάντια είναι ένα βασικό αξεσουάρ όλης της βασιλικής οικογένειας, ακόμα και από την εποχή της Πριγκίπισσας Diana, η οποία τα φορούσε συχνά σε επίσημες περιστάσεις, αλλά και σε δημόσιες εμφανίσεις της.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ, όμως, φοράει γάντια σχεδόν συνέχεια και φυσικά έχει λόγο που το κάνει αυτό. Ποιος είναι αυτός; Θέλει να προστατεύει τα χέρια της από τις βρωμιές και την ταλαιπωρία. Μάλιστα, πάντα μέσα στην τσάντα της κουβαλάει αρκετά ζευγάρια γάντια, σε περίπτωση που αυτά που φοράει λερωθούν και χρειαστεί να αλλάξει.

AP 20063533079972

Ακόμα, όμως, και μέσα στο Παλάτι η μονάρχης δεν αποχωρίζεται τα γάντια της, ειδικά όταν έχει να παραστεί σε κοινωνικές υποχρεώσεις, όπως είναι κάποια επίσημα δείπνα. Κι αυτό, γιατί θεωρεί ότι τα γάντια είναι ένα επίσημο fashion item που πρέπει να συνοδεύει κάθε βραδινό της φόρεμα, αλλά πρόκειται και για έναν βασιλικό κανόνα, τον οποίο οφείλουν να ακολουθούν οι γυναίκες του Παλατιού.

Ο δεύτερος λόγος που η Ελισάβετ φοράει γάντια μέσα στο Παλάτι είναι, γιατί υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί να κάνει πολλές χειραψίες για να καλωσορίσει τους προσκεκλημένους της. Και, φυσικά, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έρθει σε επαφή με μικρόβια, άρα τα γάντια λειτουργούν σαν τον ιδανικό φραγμό.

Βέβαια, αυτήν την περίοδο- λόγω κορονοϊού- είναι απίθανο η Βασίλισσα να ενδίδει σε χειραψίες, αλλά μήπως τελικά τόσα χρόνια η Queen Elizabeth έβλεπε μπροστά;

Διάβασε ακόμα: Το shoe trick της Kate Middleton θα σε κάνει να ταυτιστείς μαζί της