Sanna Marin: Η Φινλανδή πρωθυπουργός με rock outfit γίνεται viral και συνεχίζει να μας εμπνέει

Ναταλία Κατσακιώρη
Sanna Marin: Η Φινλανδή πρωθυπουργός με rock outfit γίνεται viral και συνεχίζει να μας εμπνέει

Η Sanna Marin είναι ίσως η πρώτη γυναίκα πολιτικός με την οποία μπορούμε πραγματικά να ταυτιστούμε.

Γενικά υπάρχει η αντίληψη ότι οι πολιτικοί, και κυρίως οι γυναίκες πολιτικοί, ανήκουν σε μία ξεχωριστή κατηγορία, μία κατηγορία κάπως αποστειρωμένη και διαφορετική από έναν μέσο άνθρωπο. Τουλάχιστον όσον αφορά το στυλιστικό κομμάτι. Φυσικά και κατανοώ πως μία θέση ευθύνης στο δημόσιο βίο επιφέρει και ένα συγκεκριμένο dress code, αυτό όμως δεν σημαίνει πως η κάθε μία γυναίκα, που βρίσκεται στον πολιτικό χώρο, δεν μπορεί να εκφράσει το στυλ και την προσωπικότητα της.

Έχουμε συνηθίσει να παρακολουθούμε στενά τα outfits και τα styling tricks των πρώτων κυριών, από την Jackie Kennedy και την Michelle Obama, έως την Brigitte Macron και τη δική μας Μαρέβα Μητσοτάκη, αλλά σπάνια ασχολούμαστε με outfits που φόρεσαν οι γυναίκες πολιτικοί. Και αυτό γιατί συνήθως παραείναι αυστηρά, συντηρητικά και μάλλον αναμενώμενα ή επειδή υπάρχει ακόμη το κλισέ ότι η εντυπωσιακή εμφάνιση και το προσεγμένο style αφαιρούν από το κύρος και για κάποιο λόγο μειώνουν την πολιτική τους ιδιότητα.

Η Sanna Marin, η Φινλανδή πρωθυπουργός, μόλις στα 36 της χρόνια, έχει γίνει ίσως η πρώτη γυναίκα πολιτικός, που ανέτρεψε σε μεγάλο βαθμό αυτή την εικόνα και έχει δημιουργήσει την δική της σχολή.

Το ανατρεπτικό rock look της Sanna Marin.

Το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει λίγο πολύ για όλους και έτσι η Φινλανδή πρωθυπουργός αποφάσισε να παρακολουθήσει την τελευταία συναυλία του Ruisrock, ένα rock φεστιβάλ που γίνεται κάθε χρόνο στο νησί Ruissalo της Φινλανδίας, και η εμφάνιση της προκάλεσε για ακόμη μια φορά σχόλια. Η Sanna Marin επέλεξε να φορέσει ένα all time classic rock σύνολο, κατάλληλο για την περίσταση, με κοντό τζιν shorts με ξέφτια, μαύρη μπλούζα, μαύρο biker δερμάτινο jacket και μαύρα αρβυλάκια.

Τη φωτογραφία της ανέβασε στο Instagram ο επίσημος λογαριασμός του φεστιβάλ, με τους χρήστες να κάνουν πάρα πολλά σχόλια, αποθεώνοντας το cool effortless style της. Ακόμη και η ίδια ανέβασε στο προσωπικό της account μία πιο κοντινή λήψη από την βραδιά, μαζί με τον σύζυγο της και έγραψε στην σχετική λεζάντα, «Το καλοκαίρι τώρα ξεκινάει».

https://www.instagram.com/p/CfzB6WdtN6_

Να θυμηθούμε, βέβαια, πως η ίδια είχε δεχτεί ακραία κριτική και πολλά αρνητικά σχόλια, όταν το 2020 φωτογραφήθηκε για γνωστό περιοδικό με ένα μαύρο blazer και βαθύ ντεκολτέ, χωρίς σουτιέν. Αυτό συσπείρωσε για ακόμη μια φορά το γυναικείο κοινό των social media που υποστήριξε, φυσικά, το δικαίωμα της κάθε γυναίκας, ακόμη και αν αυτή είναι πρωθυπουργός της Φινλανδίας, να φοράει ότι θέλει και να είναι sexy και θελκτική.

https://www.instagram.com/p/CfyKXU_N4yj