Χρυσές Σφαίρες: Όλες οι τάσεις που περιμένουμε να δούμε στο κόκκινο χαλί των φετινών Golden Globes

Ναταλία Κατσακιώρη
Χρυσές Σφαίρες: Όλες οι τάσεις που περιμένουμε να δούμε στο κόκκινο χαλί των φετινών Golden Globes

(Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

Το glam θα κυριαρχήσει στο πρώτο κόκκινο χαλί της χρονιάς.

Είμαστε ένα βήμα πριν τη μεγάλη βραδιά των Golden Globes με ολόκληρο τον πλανήτη να περιμένει τα αποτελέσματα των πρώτων μεγάλων βραβείων του 2024. Φέτος έρχονται μέσα στην πρώτη εβδομάδα του νέου έτους και είναι σίγουρα οι προάγγελοι των Oscars σύμφωνα με τους ειδικούς του σινεμά. Η χρονιά ξεκινάει, λοιπόν, δυναμικά και για τον κόσμο της έβδομης τέχνης αλλά και για τον κόσμο της μόδας, που είναι έτοιμος να υποδεχτεί το πρώτο red carpet για το 2024 με μεγάλη χαρά και ανυπομονησία.

80th Annual Golden Globe Awards - Arrivals

Jenna Ortega με Gucci (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

Και αυτό γιατί το κόκκινο χαλί έχει αποκτήσει πλέον μία νέα δική του υπόσταση με πολλούς stars να επιλέγουν να περάσουν τα δικά τους σημαντικά μηνύματα -πολλές φορές στα πλαίσια του ακτιβισμού-, άλλους να συνδέονται στενά με έναν σχεδιαστή και να επικοινωνούν το έργο του και άλλους απλώς να ακολουθούν τη νέα τάση που θέλει τους celebrity stylists να είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι της βραδιάς και να εμφανίζονται με ένα προσεκτικά μελετημένο outfit, το οποίο επιβεβαιώνει τις φήμες χρόνων: ναι, τα red carpet looks είναι για τους περισσότερους ηθοποιούς άλλο ένα «κοστούμι» και όχι το προσωπικό τους στυλ.

https://www.instagram.com/p/CzpI3huPxyc/

Ανάμεσά τους υπάρχουν και οι πραγματικές μούσες της μόδας, φυσικά, όλες εκείνες οι κυρίες που έχουν γίνει style icons δικαίως και αναμένουμε να δούμε και πάλι μπροστά από το φακό των φωτογράφων τη μεγάλη βραδιά. Κάπως έτσι ξεκίνησε και το χρηματιστήριο για τις φετινές Χρυσές Σφαίρες με τα στοιχήματα να ποντάρουν σε πολλές και διάφορες τάσεις, τις οποίες αναμένουμε στο κόκκινο χαλί. Ποιοι θα είναι οι οίκοι που θα κερδίσουν τη μάχη των fashion critics και ποια τα trends που θα κερδίσουν τις εντυπώσεις;

80th Annual Golden Globe Awards - Arrivals

Elizabeth Debicki (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

The bow era: Οι φιόγκοι είναι η νέα εμμονή της μόδας που επαναφέρει το preppy girly στυλ

Oι κορυφαίες τάσεις που περιμένουμε να δούμε στο κόκκινο χαλί.

Total glam

Η λάμψη είναι ένα απαραίτητο συστατικό για ένα red carpet looks και φέτος περιμένουμε να δούμε total glam εμφανίσεις με gowns που θα μπορούσαν να είναι και κανονικά κοσμήματα. Η Jessica Chastain είχε φορέσει κάτι αντίστοιχο πέρυσι με δημιουργία του Oscar De La Renta.

Murad-HC-F23-011.jpg

Zuhair Murad

Ροζ

Η μανία με το ροζ θα συνεχιστεί σε ένα ακόμη κόκκινο χαλί, αν λάβουμε υπόψη μας όλα τα haute couture shows που είδαμε μέσα στο 2023. Ρομαντικό ροζ, έντονο φούξια, pastel baby pink και όλες οι άλλες πιθανές εκδοχές του θα κοπούν και θα ραφτούν για τις Χρυσές Σφαίρες του 204. Πόσο θα θέλαμε να δούμε τον Timothee Chalamet με ένα total pink outfit!

Balenciaga-HC-PO-F23-054.jpg

Balenciaga

The bown era

Oι φιόγκοι είναι μέσα στις μεγάλες τάσεις της χρονιάς, όχι όμως μόνο με τον ρομαντικό τρόπο που ξέραμε μέχρι στιγμής. Η τελευταία collection του οίκου Balmain μας παρουσίασε την couture 3D εκδοχή τους και έκανε τους φιόγκους ένα από τα επικρατέστερα styles που πιθανότατα θα δούμε στις Χρυσές Σφαίρες 2024.

Balmain-F23-029.jpg

Balmain

Living flowers

Τα λουλούδια έχουν να μας πουν πολλά. Αυτή τη φορά όμως όχι σαν άλλα βαρετά, ρομαντικά, αναμενόμενα floral μοτίβα με ανάγλυφα πολυτελή κεντήματα. Οι stars της μεγάλης οθόνης θα κλιθούν να ντυθούν οι ίδιες ως λουλούδια και να ακολουθήσουν την τάση που θέλει να πέταλα και τα τεράστια άνθη να δημιουργούν φορέματα και tops. Όπως το παρακάτω υποδειγματικό look του οίκου Valentino.

Valentino-HC-PO-F23-061.jpg

Valentino

Sculptures

Η γλυπτική είναι μέρος της μόδας και ήταν εδώ και δεκαετίες. Γιατί το να δημιουργείς μια νέα σιλουέτα είναι σίγουρα μέρος της τέχνης της γλυπτικής. Στην πράξη αναμένεται να δούμε πολλά hand made items από ιστορικούς οίκους όπως ο Schiaparelli που θα ενώσει την τέχνη της ραπτικής και της κοσμηματοποιίας.

Schiaparelli-HC-PO-F23-020.jpg

Schiaparelli

Courtesy of Schiaparelli

Puffy μανίκια

Valli-HC-F23-015.jpg

Giambattista Valli