Πώς να καθαρίσεις τη συνθετική γούνα μετά τις γιορτές; Απλό!

Πώς να καθαρίσεις τη συνθετική γούνα μετά τις γιορτές; Απλό!
Valentina Valdinoci/launchmetrics.com/spotlight

Μπορείς να το κάνεις μόνη σου πανεύκολα στο σπίτι.

Ήταν γιορτές και ήμουν σε μία από τις πολλές εξόδους με τις φίλες μου. Μαζί μου ήταν και η αγαπημένη μου κανελί faux γούνα, για την οποία έχω κερδίσει πιο πολλά κομπλιμέντα από οποιοδήποτε άλλο ρούχο μου. Αλλά για κακή μου τύχη τα ποτήρια γυρίζουν και το μανίκι της καταλήγει βρεγμένο με το premium gin της βραδιάς μας. Το λες ατυχία, απροσεξία; Είναι μια πραγματικότητα που μπορεί να συμβεί στον καθένα για αυτό σου έχουμε την πιο εύκολη λύση για πλύσιμο στο σπίτι, για να βγει και πάλι η γούνα σου σαν καινούργια.

Milano-str-S24-1925.jpg

Το κόλπο των fashion girls για να δείχνει πάντα τέλειο το strapless φόρεμά σου

Πώς να καθαρίσεις τη faux γούνα σου στο σπίτι;

Πλυντήριο ή χέρι; Αν δεν έχεις μία σύγχρονη συσκευή που να περιλαμβάνει πρόγραμμα για τόσο ευαίσθητα ρούχα, χωρίς στύψιμο φυσικά, θα σου έλεγα να την πλύνεις καλύτερα στο χέρι. Κρύο νερό, ήπιο καθαριστικό και μαλακτικό και απαλές κινήσεις για να απομακρύνεις τον οποιονδήποτε λεκέ από τη γούνα σου. Εννοείται ότι πλένεις μόνη της χωρίς κάποιο άλλο item και ένας βασικός κανόνας είναι ότι δεν θέλει στύψιμο. Καθόλου!

Milano-str-S24-1609.jpg

Τη βγάζεις προσεκτικά από τη λεκάνη και την τοποθετείς στην απλώστρα χωρίς μανταλάκια που μπορεί να αφήσουν σημάδια και απλωμένη με έναν τρόπο που να αερίζεται ομοιόμορφα. Λίγο-πολύ όπως απλώνεις και τα πλεκτά σου. Η απλώστρα καλό είναι να τοποθετηθεί σε μέρος που δεν τη χτυπάει κατευθείαν ο ήλιος και δεν είναι κοντά σε κάποιο άλλο θερμαντικό σώμα, που μπορεί εύκολα να καταστρέψει τη γούνα σου. Υπολόγισε 24 με 48 ώρες για να στεγνώσει πλήρως.

Milano-str-S24-1154.jpg

Και τώρα είσαι έτοιμη για να περάσεις στην τελική διαδικασία που έχει να κάνει με την υφή και την όψη της, γιατί σίγουρα μετά το πλύσιμο και το στέγνωμα της faux γούνας σου θα παρατήρησες ότι δεν είναι τόσο λαμπερή όπως πριν. Φτιάξε ένα διάλυμα με μαλακτικό και λίγο νερό και ψέκασε τμηματικά το πανωφόρι σου και όχι όλο μαζί. Με μία βούρτσα κάνε απαλές κινήσεις και φρέσκαρε τις τρίχες της και ολοκλήρωσε με ένα στεγνό πανί, που θα απορροφήσει την extra υγρασία. Συνέχισε έτσι με ολόκληρο το πανωφόρι και η γούνα σου θα γίνει σαν καινούργια.

Milano-str-S24-1152.jpg