Style resolutions: Οι fashion στόχοι που πρέπει να βάλεις οπωσδήποτε στη ζωή σου το 2024

Ναταλία Κατσακιώρη
Style resolutions: Οι fashion στόχοι που πρέπει να βάλεις οπωσδήποτε στη ζωή σου το 2024

Είναι οι πιο stylish στόχοι που θα θέλεις να κάνεις πραγματικότητα το 2024.

Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν τη μεγάλη βραδιά της αλλαγής του χρόνου και όλες μας έχουμε ξεκινήσει να κάνουμε έναν μικρό απολογισμό. Κάτι τέτοιο θα ήταν χρήσιμο να κάνεις και με τη ντουλάπα σου, εξετάζοντας προσεκτικά τι συνέβη με εσένα και το στυλ σου μέσα στο 2023. Τι αγορές έκανες; Ποια ήταν τα αγαπημένα σου ρούχα που φόραγες στο repeat; Πόσο εξελίχθηκες σε σχέση με το styling και αν τελικά νιώθεις ότι έβαζες στα καθημερινά σου σύνολα στη δουλειά και κάτι από τον εαυτό σου.

new_years_resolution-(8).jpg

Και αφού κάνεις έναν μικρό απολογισμό και ταυτόχρονα την αυτοκριτική σου, έρχεται η στιγμή για να καθαρίσεις και πάλι τον καμβά σου και να θέσεις νέους fashion στόχους για το 2024, μία πιο κομψή μορφή δηλαδή των γνωστών μας resolutions. Μόνο που αυτή τη φορά θέλω να τους τηρήσεις και να μην μείνεις μόνο στα λόγια. Γιατί η μόδα και ο τρόπος που ντυνόμαστε είναι πάντα και μία έκφραση της ψυχολογίας και των βαθύτερων συναισθημάτων μας, είναι δημιουργία και χαρά, είναι η διαφορετική πινελιά που μπορούμε τόσο εύκολα να βάλουμε στον κόσμο.

Party bags: Τα κορυφαία σχέδια στα τσαντάκια που θα κρατήσουμε στο ρεβεγιόν

new_years_resolution-(5).jpg

Tα 4 style resolutions του 2024.

Ψώνισε υπεύθυνα: Φυσικά και η λίστα με τους φετινούς στόχους ξεκινάει κάπως έτσι. Σε έναν πλανήτη όπου η κλιματική κρίση κοντεύει να γίνει ένα είδος νέας κανονικότητας, πρέπει όλοι να σκεφτόμαστε πριν βάλουμε κάτι στο «καλάθι» μας. Ανακυκλώνουμε ρούχα, χαρίζουμε πράγματα, ψωνίζουμε vintage και στηρίζουμε brands που ακολουθούν τους κανόνες και τις προδιαγραφές της ηθικής και βιώσιμης μόδας. Όχι άλλο fast fashion, σε παρακαλώ!

new_years_resolution-(12).jpg

Οργάνωσε τη ντουλάπα σου: Θα το λέω και θα το ξαναλέω μέχρι να σε πείσω να το κάνεις. Μία ντουλάπα σε χάος μπορεί να μας οδηγήσει μόνο σε αντίστοιχα χαοτικά outfits, ενώ καταλήγεις συνήθως να αξιοποιείς μόνο ένα πολύ μικρό μέρος της γκαρνταρόμπας σου απλώς γιατί όλα τα υπόλοιπα δεν τα βλέπεις, άρα δεν τα χρησιμοποιείς. Κάνε ένα καλό ξεκαθάρισμα και θα με θυμηθείς.

Άρχισε να προγραμματίζεις τα looks σου: Φυσικά και αυτό δεν μπορεί να γίνεται σε καθημερινή βάση και ευτυχώς γιατί κάπως έτσι θα χαθεί και όλη η μαγεία του αυθορμητισμού. Όμως όταν έχεις μπροστά σου μία δύσκολη εβδομάδα ή μία σημαντική συνάντηση είναι καλό να προετοιμάζεις τα σύνολά σου. Ένα ή δύο uniform looks είναι πάντα μία safe και stylish λύση που δεν φαντάζεσαι πόσο βοηθητική θα σου φανεί.

Πάρε ένα fashion ρίσκο κάθε μήνα: Και για να το κάνουμε λίγο πιο spicy, ας αποφασίσουμε φέτος να παίρνουμε μαζί ένα στυλιστικό ρίσκο μία φορά το μήνα, είτε σημαίνει να φοράς ένα χρώμα που δεν θα το τολμούσες ποτέ, είτε να κάνεις μία extravagant αγορά ενός archieve item που πάντα ονειρευόσουν. Η χρονιά είναι δικιά μας!

new_years_resolution-(9).jpg