Όσκαρ 2024: Μπήκαμε στην τελική εβδομάδα και θυμόμαστε τα looks που μάγεψαν στο κόκκινο χαλί

Ναταλία Κατσακιώρη
Όσκαρ 2024: Μπήκαμε στην τελική εβδομάδα και θυμόμαστε τα looks που μάγεψαν στο κόκκινο χαλί

(Photo by Richard Shotwell/Invision/AP)

Είμαστε μόλις λίγες μέρες μακριά από την απονομή των Oscars και κάνουμε μαζί μια αναδρομή σε όλα τα red carpet looks που άφησαν εποχή.

96 χρόνια Oscars συμπληρώνονται φέτος από την πρώτη απονομή των πιο διάσημων κινηματογραφικών βραβείων στην ιστορία του σινεμά. Το Hollywood προετοιμάζεται για την τελετή που θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της Κυριακής, ώρα Ελλάδος, στο Dolby Theater, όπως πάντα, ενώ αυτή τη φορά την παρουσίαση θα έχει ο Jimmy Kimmel. Περιμένουμε, λοιπόν, μια βραδιά γεμάτη χιούμορ, νικητές και ηττημένους, λόγους που να αξίζουν την προσοχή μας στο βήμα των βραβείων και φυσικά το πιο εντυπωσιακό red carpet της χρονιάς.

https://www.instagram.com/reel/C2iVgy_gozG/

Όσα βραβεία και αν προηγηθούν (Χρυσές Σφαίρες, SAG Awards, BAFTA, κτλ), πάντα τα Oscars έχουν τη δική του αίγλη και το κόκκινο χαλί τους είναι η καλύτερη στιγμή της άνοιξης. Φέτος, μάλιστα με βάση τους ηθοποιούς και τους συντελεστές που είναι υποψήφιοι σε διάφορες κατηγορίες, αναμένουμε ένα άκρως ενδιαφέρον red carpet με edgy στοιχεία και luxury λεπτομέρειες. Εννοείται ότι εμείς θα στρέψουμε το βλέμμα και όλη μας τη θετική ενέργεια στο Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου και την Emma Stone, η οποία ελπίζουμε ότι θα καταπλήξει με ένα Bella Baxter look και πάλι.

Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου έκανε ένα ανατρεπτικό look με φόρμα και γόβες στο Λονδίνο

https://www.instagram.com/reel/C3Ro5m_ulI9/

Πριν, όμως, δούμε τι θα φορέσουν την ερχόμενη Κυριακή οι κυρίες της έβδομης τέχνης θα κάνουμε μαζί μια αναδρομή στα καλύτερα looks που πέρασαν ποτέ από το κόκκινο χαλί του θεσμού, τα οποία ξεκινούν από το μακρινό 1954 και τη μαγική Audrey Hepburn. Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι από εκεί πέρασαν και όλοι αυτοί οι θρύλοι του σινεμά, που σήμερα χαρακτηρίζονται ως θρύλοι. Εννοείται ότι η Audrey Hepburn και η Grace Kelly εμπιστεύτηκαν τον Hubert de Givenchy για τις εμφανίσεις τους, ενώ μέσα στα χρόνια οι οίκο ιπου ξεχώρισαν με τις δημιουργίες τους ήταν οι Dior, Valentino, Armani Prive και Tom Ford. Φυσικά, από τα κορυφαία οσκαρικά outfits δεν θα μπορούσε να λείπει και ένα look δια χειρός John Galliano.

OSCARS CEREMONY

H Charlize Theron με Tom Ford for Gucci το 2004. (AP Photo/Kevork Djansezian)

Eμείς συγκεντρώσαμε τα κορυφαία red carpet looks σε ένα φωτογραφικό album που μοιάζει με μια μικρή εισαγωγή στην ιστορία της μόδας.

95th Academy Awards - Arrivals

Η Rihanna με Alaia το 2023 (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

Invision

Τα καλύτερα Oscar night looks όλων των εποχών: