Grand Opera: Το μαύρο ήταν το χρώμα των Oscars με το Mermaid dress του Balenciaga να αφήνει ιστορία

Ναταλία Κατσακιώρη
Grand Opera: Το μαύρο ήταν το χρώμα των Oscars με το Mermaid dress του Balenciaga να αφήνει ιστορία

(Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

Η διαχρονική κομψότητα που αποπνέει το μαύρο κέρδισε στα χθεσινά Oscars. 

Αν θα έπρεπε προσωπικά να κρατήσω ένα και μόνο look από τα χθεσινά Oscars, αυτό θα ήταν η εμφάνιση της Carey Mulligan στο κόκκινο χαλί της απονομής. Η ίδια ήταν υποψήφια για τον Α' Γυναικείο ρόλο στην ταινία Maestro, αν και τελικά έχασε το χυρσό αγαλματίδιο από την εξαιρετική Emma Stone. Αλλά ήταν η αδιαμφισβήτητη νικήτρια του red carpet με το old Hollywood gown που δημιούργησε για κεείνη ο οίκος Balenciaga. Να παραδεχτώ ότι είναι μία από τις αδυναμίες μου από την εποχή που έπαιζε ακόμα την Daisy Buchanan στον «Great Gatsby» του Baz Luhrmann, αλλά εχθές φόρεσε κατά γενική ομολογία ένα αριστούργημα της haute couture.

Όσκαρ 2024: Το κόκκινο χαλί και οι πιο εντυπωσιακές οσκαρικές εμφανίσεις απευθείας στο Queen.gr

96th Academy Awards - Arrivals

Carey Mulligan με Balenciaga (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

To Mermaid dress δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 1951 από τον Cristóbal Balenciaga και φορέθηκε από το μοντέλο της εποχής Barbara Goalen, η οποία πόζαρε αναδεικνύοντας τη μαγευτική του σιλουέτα, το σχήμα που δίνει στο γυναικείο σώμα και την τέχνη του ίδιου του designer φυσικά, που δεν συμβιβάστηκε ποτέ με κάτι λιγότερο από την τελειότητα. Εχθές το είδαμε σε ένα iconic recreation με τα ίδια opera cloves του πρωτότυπου look σε ένα outfit που δεν χρειαζόταν κανένα άλλο αξεσουάρ.

Το grand opera style όμως ήταν μία τάση που είδαμε από πολλές κυρίες εχθές, οι οποίες πόνταραν στη διαχρονική κομψότητα του μαύρου. Μία ακόμη εξιαρετική εμφάνιση ήταν αυτή της Sandra Huller με ένα custom made Schiaparelli gown που είχε το δικό του reference πίσω στο 1947, στο gown που δημιούργησε ο Gilbert Adrian για την επίσης υποψήφια για Oscar Α' Γυναικείου ρόλου Millicent Rogers.

96th Academy Awards - Arrivals

Sandra Huller με Schiaparelli (Photo by Richard Shotwell/Invision/AP)

Οι red carpet εμφανίσεις συνεχίστηκαν στο party του Vanity Fair με τις διαφάνειες να κυριαρχούν

Η Margott Robbie είπε ναι στην αγαπημένη της Donatella Versace και εμφανίστηκε με ένα ολόμαυρο φόρεμα με corset, ενώ είχαμε και πολλές κυρίες που τόλμησαν τα ψηλά opera γάντια ακόμα και αν δεν είχαν φορέσει ολόμαυρο, όπως η Michelle Yeoh με το Balenciaga couture φόρεμά της στην τελετή.

96th Academy Awards - Arrivals

Margot Robbie με Versace (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

Το Grand Opera Black trend στο κόκκινο χαλί:

Και η νέα γενιά πόνταρε στη διαχρονική κομψότητα και το old Hollywood glam, με την Hunter Schafer και το minimal Bottega Veneta σύνολο της να κλέβει τις εντυπώσεις στο πάρτι του Vanity Fair.

96th Academy Awards - Vanity Fair Oscar Party

Hunter Schafer με Bottega Veneta (Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Invision
96th Academy Awards - Vanity Fair Oscar Party

Michelle Yeoh (Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Invision