Ο Οίκος Bottega Veneta σε καλεί να ανακαλύψεις τις τέχνες και τον πολιτισμό… από το σπίτι

Μαρία Ροδίτη
Ο Οίκος Bottega Veneta σε καλεί να ανακαλύψεις τις τέχνες και τον πολιτισμό… από το σπίτι

Εν μέσω πανδημίας, το luxury fashion brand δίνει την ευκαιρία σε όλους να διευρύνουν τους ορίζοντές τους μέσα από ένα digital περιβάλλον.

Με την πλειοψηφία των πολιτών του κόσμου να βρίσκεται σε καραντίνα και να μένει σπίτι λόγω της πανδημίας του Κορονοϊού, όλα τα events, fashion shows και τα εγκαίνια των γκαλερί έχουν «παγώσει». Οι χώροι πολιτισμού και τα αξιοθέατα έχουν κλείσει προσωρινά με εντολή των εθνικών και τοπικών αρχών, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε ιδέα διασκέδασης του κόσμου έχει μπει στο περιθώριο.

Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει πολλούς celebrities, media shops και brands να στραφούν στον digital χώρο και να δημιουργήσουν περιεχόμενο, που θα επιτρέπει στο κοινό να περάσει ευχάριστα την ώρα του και να ανακαλύψει τον πολιτισμό και τις τέχνες μέσα από την οθόνη του υπολογιστή.

show

Μετά την digital περιήγηση στο Fondazione Prada, τώρα έρχεται και ο Οίκος Bottega Veneta να προστεθεί στη λίστα των brands που κάνουν αυτήν την προσπάθεια. Το ιταλικό luxury label, βλέποντας την ανάγκη όσων μένουν σπίτι να ξεφύγουν και να δουν κάτι διαφορετικό, λάνσαρε ένα εικονικό πρόγραμμα, που ονομάζεται Bottega Veneta Residency. Μέσα σε αυτό το εργαστήριο, μπορείς να ανακαλύψεις ταλαντούχους ανθρώπους από διαφορετικά πεδία, οι οποίοι προσφέρουν διεξόδους από την καθημερινότητα, που κατακλύζεται από ειδήσεις για τον Covid-19 ιό.

«Η δημιουργικότητα και η δύναμη βρίσκονται στην καρδιά του Οίκου Bottega Veneta», δήλωσε ο Daniel Lee, creative director του label. «Είναι μια δύσκολη εποχή και νιώθουμε υπεύθυνοι να γιορτάσουμε αυτές τις αξίες και να αναζωπυρώσουμε τη χαρά και την ελπίδα στην κοινωνία μας».



Χρησιμοποιώντας όλες τις online πλατφόρμες του, Instagram, YouTube, Weibo, Line, Kakao, Spotify, Apple Music, και το website, ο Οίκος Bottega Veneta θα δώσει βήμα σε σεφ, καλλιτέχνες, συγγραφείς, μουσικούς, σκηνοθέτες και σχεδιαστές μόδας σε ένα «εργαστήρι δημιουργικότητας», όπως το αποκαλεί. Κάθε μέρα, μέσα σε μία εβδομάδα, το brand θα παρουσιάζει ένα πρόσωπο από όλους αυτούς τους τομείς. Ο πρώτος θα είναι ο ίδιος ο Daniel Lee.

Η αλήθεια είναι ότι πολλά brands κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν να μειωθεί η εξάπλωση του Κορονοϊού, ή υποστηρίζουν οργανισμούς που βοηθούν αυτούς που έχουν πληγεί. Ο Οίκος Bottega Veneta δεν έχει ανακοινώσει ακόμα κάτι παρόμοιο, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι απίθανο μιας και το brand εδρεύει στην Ιταλία, χώρα η οποία έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη από τον Covid- 19 ιό.

f19

Ωστόσο, είναι εξίσου σημαντική η κίνηση της Bottega Veneta να δώσει βήμα στην κουλτούρα και τον πολιτισμό σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο που βιώνει όλη η υφήλιος. Και εφόσον όλοι μένουμε σπίτι, θα μπορούσαμε να επωφεληθούμε ανακαλύπτοντας νέους ορίζοντες και νέα ενδιαφέροντα.

Διάβασε ακόμα: Η Jennifer Lopez φόρεσε το πιο cool #workfromhome σύνολο που μπορείς να φορέσεις κι εσύ