«Σινεμά και Μόδα: Πίσω από τον καθρέφτη»: Ένα τριήμερο - ύμνος σε τρεις σπουδαίες προσωπικότητες

«Σινεμά και Μόδα: Πίσω από τον καθρέφτη»: Ένα τριήμερο - ύμνος σε τρεις σπουδαίες προσωπικότητες

Μία υπέροχη διοργάνωση για κάθε λάτρη της μόδας.

Η αγάπη μας για τη μόδα είναι γνωστή. Είναι περιττό πια να το λέμε ξανά και ξανά, αλλά μιλάμε πραγματικά για έναν τομέα που, αν σου «μιλήσει», δύσκολα βρίσκεις κάποιον αντικαταστάτη του. Τα πράγματα, λοιπόν, είναι απλά. Η ενασχόληση με τη μόδα σε κάθε επίπεδο αποτελεί βασική μας ασχολία.

Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης γνωρίζει πολύ καλά όλα αυτά για τα οποία μιλάμε. Γι’ αυτό και αποφάσισε να κάνει ένα αφιέρωμα με την υποστήριξη του συλλόγου Παλαιών Μαθητών και Φίλων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης Nouvelle Amicale και περιλαμβάνει την προβολή τριών εξαιρετικών ντοκιμαντέρ.

Κάθε ταινία θα συνοδεύει ένα εισαγωγικό βίντεο παρουσίασης από ανθρώπους που ασχολούνται με τη μόδα. Τα ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν είναι τα εξής:

Dior and I του Φρεντερίκ Τσενγκ (2014), που μας μεταφέρει στον κόσμο του παγκοσμίου φήμης γάλλου σχεδιαστή μόδας Κριστιάν Ντιόρ και στις πυρετώδεις εβδομάδες που προηγούνται της παρουσίασης της νέας κολεξιόν (πανελλήνια πρεμιέρα). Την ταινία παρουσιάζει η σχεδιάστρια Αλκμήνη Τριγωνάκη.

Westwood: Πανκ, Είδωλο, Ακτιβίστρια της Λόρνα Τάκερ (2018), ένα ντοκιμαντέρ για τις πολλές και ταραχώδεις ζωές της εκκεντρικής και πρωτοπόρου σχεδιάστριας Βίβιεν Γουέστγουντ, όπως τις αφηγείται για πρώτη φορά η ίδια. Την ταινία παρουσιάζει ο σχεδιαστής Νίκος Δάλλας.

Martin Margiela – Με τα δικά του λόγια του Ράινερ Χόλτσεμερ (2019), ένα ντοκιμαντέρ για τον γνωστό και ως «Μπάνκσι της μόδας», τον Μαρτάν Μαρτζελά, που καθιερώθηκε ως ένας από τους πιο επιδραστικούς σχεδιαστές της εποχής μας, παρότι δεν έχει αποκαλύψει ποτέ το πρόσωπό του δημοσίως. Την ταινία παρουσιάζει η σύμβουλος μόδας Δήμητρα Νάνου.

Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες από τις 15 Φεβρουαρίου μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου στην online πλατφόρμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης -online.filmfestival.gr-, από τις 10.00 π.μ. της Δευτέρας μέχρι τις 23.59 μ.μ. της Τετάρτης.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι στα 3 ευρώ.

Δες επίσης: Μία καλλιτεχνική ομάδα διαλύει τσάντες Hermès Birkin για να φτιάξει σανδάλια