Royal Ascot 2021: Οι λαμπερές εμφανίσεις και τα καπέλα που έκλεψαν τις εντυπώσεις

Νατάσσα Σχοινά
Royal Ascot 2021: Οι λαμπερές εμφανίσεις και τα καπέλα που έκλεψαν τις εντυπώσεις

Το μεγάλο αγωνιστικό γεγονός είναι εδώ και τα looks τραβάνε όλα τα βλέμματα πάνω τους.

Ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα της Βρετανικής κοινωνίας, το Royal Ascot, άρχισε και επίσημα, με τους παρευρισκομένους να έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό για τη σύνθεση των looks τους. Με τον πλανήτη να έχει στραμμένα τα βλέμματα πάνω του -αφού φέτος, ειδικά, είναι από τα λίγα γεγονότα που διεξάγονται- δεν είναι να απορείς.

Τι είναι το Royal Ascot;

Ουσιαστικά ο θεσμός υπάρχει εδώ και 300 χρόνια. Αρχή του αποτελεί η σκέψη της βασίλισσας Άννας το 1711 να αξιοποιήσει μία μεγάλη έκταση στο East Cote για να την κάνει έναν χώρο όπου τα άλογα θα μπορούσαν να καλπάσουν κατά την ίππευση.




Για να αναδειχτεί ένα άλογο νικητής, έπρεπε να διασχίσει μία έκταση 4 μιλίων -6,4 χιλιομέτρων-, κάτι που εκ των πραγμάτων σήμαινε ένα ζώο σε πολύ καλή κατάσταση με αντοχές.

Royal Ascot: Βιώσιμη μόδα, δανεικά καπέλα και vintage glam στο event της χρονιάς!

Το Royal Ascot σήμερα

Σήμερα το Royal Ascot θεωρείται το αγωνιστικό γεγονός με το μεγαλύτερο prestige. Γι' αυτό και η εμφάνιση έχει τη δική της σημασία και πρωταγωνιστής αυτής είναι, φυσικά, ένα καπέλο!




Φιόγκοι, λουλούδια, φτερά, έντονα σχέδια και κεντήματα
πλαισιώνουν τα καπέλα που έχουν επιλέξει οι διάσημοι -και μη- της ημέρας. Τα outfits είναι chic αναδεικνύοντας τη βασιλική γοητεία και την κομψότητα της υψηλής κοινωνίας που έχει διατηρηθεί από μία άλλη εποχή.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους βρίσκονται τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας, influencers και σταρς της διεθνούς showbiz.