Ωδή στο diversity! Όσα είδαμε στo inclusive catwalk του οίκου Valentino για την haute couture SS22

Sabine Camhi
Ωδή στο diversity! Όσα είδαμε στo inclusive catwalk του οίκου Valentino για την haute couture SS22

Ο Pierpaolo Piccioli απέδειξε πως η υψηλή ραπτική είναι για κάθε σωματότυπο, ηλικία και φύλο. 

Ο κόσμος της ραπτικής υπερηφανεύεται ότι είναι απλησίαστος. Απλησίαστος όσον αφορά τις τιμές του, αλλά και δυστυχώς, και εξαιτίας της έλλειψης εκπροσώπησης διαφορετικών προτύπων της σύγχρονης γυναίκες. Ενώ brands σε άλλες εβδομάδες μόδας καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να βελτιώσουν τις συλλογές τους τόσο όσο αφορά στην βιωσιμότητα όσο και στη διαφορετικότητα, η Federation de la Haute Couture de la Mode – που έκανε πρεμιέρα στο Παρίσι το 1868 – έχει δρόμο μπροστά της.

Η μόδα δεν έχει σύνορα

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Valentino Pierpaolo Piccioli παρουσίασε ωστόσο μια συλλογή που έκανε ένα μικρό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση και ελπίζουμε ότι αυτό θα ενθαρρύνει άλλους οίκους couture να ακολουθήσουν.

Για την haute couture συλλογή για την Άνοιξη – Καλοκαίρι 2022 με τίτλο «The Anatomy of Couture», ο Pierpaolo αποφάσισε να ασχοληθεί με την ανατομία της υψηλής ραπτικής. Θέλησε να αγκαλιάσει την απλότητα της υψηλής ραπτικής και να αποδείξει πως εκείνη μπορεί να απευθυνθεί σε όλους.


https://www.instagram.com/tv/CZM6pIrjBwF/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Γι’ αυτό και στο showroom του οίκου στην Place Vendôme είδαμε 65 δημιουργίες του σχεδιαστή για το «The Anatomy of Couture» οι οποίες ταιριάζουν σε κάθε γυναίκα, ανεξαρτήτως σωματότυπου, ηλικίας, εθνικότητας και ύψους. Ήθελε να δώσει ένα μήνυμα προς όλους τους νέους που νιώθουν πως η εικόνα τους δεν είναι αρκετή. «Είναι πολύ σημαντικό να μιλήσουμε για το body awareness», δήλωσε ο Pierpaolo Piccioli.

Valentino_S22_sillogi-1.jpg

Valentino: Ο Pierpaolo Piccioli κάνει βουτιά στα archives του οίκου για την S/S 2022 συλλογή του

Τα looks που ξεχώρισαν στην πασαρέλα

Το 57χρονο supermodel Kristen McMenamy, άνοιξε το Haute Couture show του οίκου, φορώντας το απόλυτο little black dress. Άλλα θρυλικά ονόματα του modeling που περπάτησαν την πασαρέλα του Valentino ήταν η Mariacarla Boscono και η Hannelore Knuts.

Στην συλλογή πρωταγωνίστησαν οι κλασικές gown σιλουέτες σε φωτεινές αποχρώσεις για τις οποίες έχει γίνει γνωστό το brand. Ωστόσο, εκτός από αυτά τα dramatic φορέματα, ο Ιταλός σχεδιαστής πρόσφερε στους couture πελάτες του πολλές επιλογές εκτός του red carpet. Ένα ημιδιάφανο σετ αποτελούμενο από πουκάμισο και παντελόνι με παγιέτες και ένα κοστούμι με παγιέτες είναι ότι πρέπει για ένα dinner party. Επιπλέον, ένα slouchy κασμιρένιο παλτό σε κρεμ απόχρωση φορεμένο με ένα wide-leg tailored παντελόνι και trainers είναι το ιδανικό σύνολο για μια κομψή εμφάνιση στην πόλη το σαββατοκύριακο.



Οι λάτρεις του Piccioli θα εκτιμήσουν επίσης τη χρωματική παλέτα της συλλογής, γεμάτη με μερικές από τις χαρακτηριστικές αποχρώσεις του σχεδιαστή: bold φούξια (το οποίο, σε ένα μεταξωτό πουκάμισο, ήταν τέλειο συνδυασμένο με μια κάπα σε κιτρινοπράσινο χρώμα), ιβουάρ, σοκολατί, neon πράσινο, και, φυσικά, Valentino red. Το drama ήταν επίσης παρόν – φούξια φορέματα με φτερά στρουθοκαμήλου, οπερατικά γάντια και kimono-style τζάκετ κεντημένα με φλοράλ μοτίβα είναι μερικά μόνο παραδείγματα.


https://www.instagram.com/reel/CZH_PjEMkxg/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η συλλογή αυτής της σεζόν είχε πραγματικά κάτι για όλους!

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: ImaxTree

Διαβάστε επίσης