Η Metaverse Fashion Week έρχεται - Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Νατάσσα Σχοινά
Η Metaverse Fashion Week έρχεται - Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Το Metaverse διασπείρεται παντού και, τώρα, μετά τα fashion brands, έφτασε στις Εβδομάδες Μόδας.

Το νέο όνομα του Facebook, «Meta», έχει καταφέρει να αποτελέσει μία μεγάλη επιρροή ακόμα και σε τομείς εκτός της φαινομενικής του συσχέτισης. Το «Metaverse» εισχωρεί με δυναμικούς ρυθμούς στη μόδα προσφέροντας σε ψηφιακή μορφή όλα τα items που επιθυμείς να αγοράσεις και αποτελώντας -θέλοντας και μη- τη φυσική συνέχεια του περιορισμένου στην digital πραγματικότητα λόγω πανδημίας υλικού κόσμου.

Ακριβώς μετά τον Μήνα της Μόδας, η πλατφόρμα Decentraland, -ένας 3D ψηφιακός κόσμος ουσιαστικά- θα διοργανώσει τη Metaverse Fashion Week. Από τις 24 Μαρτίου, οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν εικονικά fashion shows και να παρακολουθήσουν live μουσική σε after parties. Φυσικά, όποιος το επιθυμεί θα μπορεί να αγοράσει ένα ρούχο κατευθείαν από τα avatars που θα περπατούν στα catwalks, ενώ θα υπάρχουν showroom. Σαν να μην έφταναν αυτά, κάποια από τα ρούχα που θα φοράνε τα avatar, θα μπορούν να δοκιμαστούν εκείνη την ώρα από το avatar του υποψήφιου αγοραστή!



«Θέλουμε να βοηθήσουμε τη διαδικασία ενσωμάτωσης, να προωθήσουμε τη δημιουργικότητα και να δείξουμε σε όλους τι είναι δυνατό. Το κάνουμε για να δείξουμε στην κοινότητα και σε άλλα brands: ‘Γεια σου, η Decentraland είναι ένα μέρος για shopping, όλοι φοράνε cool ρούχα και τα brands μπορούν να τα κυκλοφορήσουν στην πλατφόρμα’. Είναι ένας τρόπος να φέρουμε περισσότερους ανθρώπους στην πλατφόρμα και να την κάνουμε πιο ελκυστική για άλλους χρήστες», είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Decentraland Foundation, Sam Hamilton.



Τι χρειάζεσαι για να παρακολουθήσεις

Για να συμμετάσχεις σε αυτήν την τεχνολογική εμπειρία, αν επιθυμείς να αγοράσεις κάτι, δε χρειάζεσαι τίποτα περισσότερο από ένα πορτοφόλι Ethereum, μία υπηρεσία με κρυπτονομίσματα. Μπορεί, ωστόσο, να παρακολουθήσει ο καθένας και να νιώσει όλη την ατμόσφαιρα μίας πασαρέλας, αφού οι ιθύνοντες έχουν μεριμνήσει για να φέρουν τον υλικό κόσμο στον ψηφιακό.

Αυτό, ωστόσο, δεν είναι το πρώτο μεγάλο γεγονός της Decentraland. Αρκεί να πας μερικούς μήνες πριν, τον Οκτώβριο του 2021, για να δεις το μουσικό φεστιβάλ που διοργάνωσε και διήρκησε τέσσερις μέρες. Το event περιλάμβανε 80 καλλιτέχνες, ενώ έδωσαν το παρών περίπου 40.000 άνθρωποι.

https://www.instagram.com/p/CVdOpDHgUei

Στον κόσμο του Metaverse έχουν ήδη μυηθεί μεταξύ άλλων μεγάλοι οίκοι μόδας, όπως ο Balenciaga και ο Burberry.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Metaverse και μόδα: Τώρα μπορείς να έχεις τον δικό σου stylist στο metaverse

Αυτά είναι τα must-see αξεσουάρ από την Εβδομάδα Μόδας Υψηλής Ραπτικής του Παρισιού

Οι καλύτερες street style εμφανίσεις από την Haute Couture στο Παρίσι