Ο γαλλικός όμιλος μόδας LVMH στο πλευρό της Ουκρανίας με μια δωρεά 5 εκατομμυρίων ευρώ

Ναταλία Κατσακιώρη
Ο γαλλικός όμιλος μόδας LVMH στο πλευρό της Ουκρανίας με μια δωρεά 5 εκατομμυρίων ευρώ
Dior ready to wear SS22, Photo: Imax Tree

Ο γαλλικός κολοσσός LVMH στηρίζει τους τρεις πρώην φιναλίστ του LVMH Prize.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται. Ένας πόλεμος που έχει ματώσει την ψυχή της ανθρωπότητας, εδώ και μέρες με τρομακτικές εικόνες να κάνουν τον γύρω του κόσμου και μια ανείπωτη ανθρώπινη τραγωδία να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας.


Χιλιάδες πρόσφυγες, γυναίκες, ηλικιωμένοι και παιδιά βρίσκονται εδώ και μέρες στον δρόμο και προσπαθούν αν φθάσουν σε ασφαλές σημείο κινούμενοι κατά κύριο λόγο προς την γειτονική Πολωνία με σκοποί να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Η αντίδραση του πλανήτη είναι μαζική, καθώς εκατομμύρια χρήστες των social media προσπαθούν με κάθε τρόπο να εκφράσουν την αντίθεση τους στην παράνοια του πολέμου και να βοηθήσουν τους Ουκρανούς πολίτες, που εν μέσω μια στιγμής ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους και έγιναν πρόσφυγες.


Όπως είναι φυσικό ο κόσμος της τέχνης και του πολιτισμού δεν μπορεί να παραμείνει αμέτοχος σε μια παγκόσμια ανθρωπιστική κρίση. Το ίδιο και ο κόσμος της μόδας, που μέσα στις πολυαναμενόμενες Εβδομάδες Μόδας, οι οποίες και διεξήχθησαν κανονικά, έδωσε το δικό του ηχηρό αντιπολεμικό μήνυμα.


https://www.instagram.com/p/CapuD6Jr2T6

Η μόδα στο πλευρό της Ουκρανίας

Μετά τον οίκο Balenciaga, τις Nike, Net a Porter και H&M που με ριζοσπαστικές κινήσεις τάχθηκαν υπέρ της Ουκρανίας και συμμετείχαν στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας με τον δικό τους τρόπο, ο κολοσσός της μόδας LVMH ανακοίνωσε, πριν λίγες ώρες, την έμπρακτη στήριξη του στην χώρα της Ουκρανίας με μια συγκινητική κίνηση.


Πιο συγκεκριμένα, μέσω ανάρτησης τους στα social media γνωστοποίησαν ότι θα στηρίξουν οικονομικά τους τρεις Ουκρανούς φιναλίστ του LVMH Prize, Anna October, Julie Paskal και Anton Belinskiy. Οι σχεδιαστές θα λάβουν επίσης «ουσιαστική λειτουργική βοήθεια», όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους.


https://www.instagram.com/p/CZwjohqOzY6


Ο όμιλος προχώρησε μάλιστα σε δωρεά πέντε εκατομμυρίων ευρώ στην Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, ενώ παράλληλα το LVMH Heart Fund , που ιδρύθηκε το 2021, και θα αναλάβει την ψυχολογική και οικονομική στήριξη των 150 εργαζομένων του ομίλου που πλήττονται άμεσα από τις συνέπειες του πολέμου.


Το LVMH Prize έχει κατά καιρούς αναδείξει και στηρίξει μια σειρά από κορυφαίους σχεδιαστές όπως o Jacquemus και Marine Serre.

Διαβάστε επίσης:

Ο οίκος Balenciaga στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας και διαγράφει όλα τα posts του στο Instagram

Άλλη μια δολοφονία γυναίκας στη Θεσσαλονίκη - Ποια είναι τελικά αυτή η «αγάπη» που σκοτώνει;

Πόσο «θετικός» μπορείς να είσαι αυτές τις μέρες; Τι πάει τόσο λάθος στην ανθρωπότητα;