Ο Maximilian Davis είναι ο νέος creative director του Salvatore Ferragamo

Ναταλία Κατσακιώρη
Ο Maximilian Davis είναι ο νέος creative director του Salvatore Ferragamo
Photo: Instagram/@salvatoreferragamo

Η είδηση ανακοινώθηκε εδώ και λίγες ώρες στα media.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα ο Λονδρέζος σχεδιαστής Maximilian Davis, παραιτήθηκε από την διεκδίκηση του LVMH Prize για νέους σχεδιαστές, παρόλο που ο ίδιος βρισκόταν ανάμεσα στους φιναλίστ. Ο λόγος, όπως αποδείχτηκε σήμερα, ήταν πως επρόκειτο να αναλάβει την θέση του creative director στον ιταλικό οίκο Salvatore Ferragamo.

Ο 26χρονος σχεδιαστής καλείται να διαδεχθεί στο τιμόνι του κορυφαίου οίκου τον Paul Andrew, ο οποίος αποχώρησε τον Απρίλιο του 2021 από την ίδια θέση. Ο Davis έχει αποφοιτήσει από το London College of Fashion και τρέχει ήδη το δικό του προσωπικό brand, μετρώντας συνεργασίες με μεγάλα fashion stores όπως τα Ssense, MatchesFashion, Net-a-Porter και πολλά ακόμη σε όλο τον κόσμο.

Πέρυσι παρουσίασε την προσωπική του συλλογή στο Λονδίνο, η οποία και ενθουσίασε κοινό και κριτικούς. Celebrities όπως η Rihanna και η Dua Lipa έχουν αγαπήσει και φορέσει δημιουργίες του κατά καιρούς. Όπως δήλωσε όμως ο ίδιος το προσωπικό του label θα μπει για λίγο στον «πάγο», θέλοντας να αφοσιωθεί εξολοκλήρου στο collaboration με τον οίκο Ferragamo.


https://www.instagram.com/p/CbE2jwnAidO/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Οι δηλώσεις μετά την ανακοίνωση

«Είναι μεγάλη μου τιμή που γίνομαι μέλος του Ferragamo, και είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία να χτίσω πάνω στην πλούσια και βαθιά κληρονομιά του οίκου. Ο Ferragamo αντιπροσωπεύει μια αφοσίωση στην διαχρονική κομψότητα, την οποία θεωρώ απίστευτη πηγή έμπνευσης. Ανυπομονώ να ξετυλίξω το όραμα μου, εξυψωμένο μέσα από τους κώδικες της ιταλικής δεξιοτεχνίας, της ποιότητας και της καινοτομίας,» έγραψε στην λεζάντα του σχετικού post στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram.

Για πολλούς μπορεί να αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη η απόφαση του Davis να συνεργαστεί με έναν οίκο που είναι βαθιά ταυτισμένος με την υποδηματοποιία, ωστόσο το ενδιαφέρον της σύμπραξης θα είναι μεγάλο. Από την μία ένας παραδοσιακός ιταλικός οίκος με μεγάλη δεξιοτεχνία και κλασικά references, και από την άλλη ένας νέος σχεδιαστής, εξαιρετικά αγαπητός και πολλά υποσχόμενος ήδη στην βιομηχανία, ο οποίος θα παντρέψει ιδανικά την παράδοση, με την δική του φρέσκια οπτική και τις αφροαμερικάνικες ρίζες του σε ένα άκρως σύγχρονο κράμα.


https://www.instagram.com/p/CU5VhI2PC2z/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο Davis θα συνεργαστεί με τον CEO του Ferragamo, Marco Gobbetti, ο οποίος ας μην ξεχνάμε πως ανέδειξε την Céline της Phoebe Philo σε ένα από τα πιο επιτυχημένα brands του κόσμου. «Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω των Maximilian Davis στον οίκο Slavatore Ferragamo. Η καθαρότητα του οράματος του σε συνδυασμό με το επίπεδο εκτέλεσης και την ισχυρή αισθητική του, τον καθιστούν ένα από τα πιο λαμπρά ταλέντα της γενιάς του,» ανέφερε σε σχετική δήλωση.

Το μόνο που μένει είναι να αναμείνουμε το αποτέλεσμα, από έναν οίκο που έχει δείξει την σαφή επιθυμία του να επεκτείνει τις ready to wear συλλογές του. Αυτό από μόνο του καθιστά τον Davis τον ιδανικό υποψήφιο.

Διαβάστε επίσης:

Capsule wardrobe: Όλα τα staples που πρέπει να έχεις για ένα updated ανοιξιάτικο look στο γραφείο

Manolo Blahnik x Birkenstock:Η συνεργασία έκπληξη που αναβιώνει τις iconic γόβες της Carrie Bradshaw