Η νέα Signature συλλογή της Weekend Max Mara σε συνεργασία με τη στυλίστρια Gabriella Karefa-Johnson

Ναταλία Κατσακιώρη
Η νέα Signature συλλογή της Weekend Max Mara σε συνεργασία με τη στυλίστρια Gabriella Karefa-Johnson

Η Weekend Max Mara και η στιλίστρια και editor με βάση τη Νέα Υόρκη, Gabriella Karefa-Johnson, αποκαλύπτουν τη νέα Signature Συλλογή Family Affair.

Δημιουργήθηκε για τη σεζόν Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2022, το όνομά της αντικατοπτρίζει πλήρως την έμπνευση της Karefa-Johnson – την οικογένειά της. Η διευθύντρια μόδας μάλιστα, δεν κρύβει ότι η οικογένειά της είναι μια αιώνια πηγή έμπνευσης για αυτήν. «Συχνά λέω ότι το στυλ είναι η κληρονομιά μου. Η ανεμελιά και η κομψότητα του τρόπου με τον οποίο ντυνόταν και ντύνεται η οικογένεια μου. Έτσι, πραγματικά, οτιδήποτε κάνω και είναι αισθητικά καθοδηγούμενο είναι λίγο οικογενειακή υπόθεση», λέει.

Picture2.jpg

Από αυτή την άποψη, η Karefa-Johnson βλέπει το στυλ των στενότερων συγγενών της - παππούδες, θείες, θείοι και αδέλφια - ως ένα ατελείωτο αρχείο για εκείνη. Γιατί, όπως λέει η ίδια, η συλλογή αφορά «την ατομικότητα του πνεύματος και πώς αυτό αντικατοπτρίζεται στον τρόπο που ντυνόμαστε». Επιπλέον, το καλλιτεχνικό της υπόβαθρο και η μοναδική στιλιστική της προσέγγιση, συνέβαλαν στη δημιουργία μιας ισχυρής, δυναμικής, ζωντανής συλλογής με κινηματογραφική συστροφή και ατμόσφαιρα της δεκαετίας του 70.

Picture3.jpg

Η σπίθα της προήλθε από παλιά άλμπουμ, κυρίως ξεφυλλίζοντας τις σελίδες της δεκαετίας του 70, όπου έκαναν την εμφάνισή τους τα ζωηρά prints και οι έντονες σιλουέτες, που ολοκληρώνονταν με στοιχεία της δεκαετίας του 40 και του 50. Αυτός ο συνδυασμός δεκαετιών οδήγησε σε μια γενεαλογική εξερεύνηση, εμπνευσμένη για διαφορετικές γυναίκες που συνδέονται με το καθολικό νήμα της γεύσης και του στυλ. Η Karefa-Johnson ήθελε κάθε κομμάτι της συλλογής να εμποτιστεί με μια αληθινή αίσθηση χαράς και διασκέδασης, ευκολίας και ατομικότητας. Το μάντρα της στη ζωή, το στιλ της στη μόδα.

Picture4.jpg

Υπό αυτή την έννοια, τα prints παίζουν βασικό ρόλο. Όσο πιο φωτεινά τόσο το καλύτερο. Μοντέρνα και αναφορικά με νεύμα στη δεκαετία του 60, του 70 και την Οπ Αρτ της Bridget Riley. Στοιχεία που συνδυάζονται ελεύθερα με αυτοπεποίθηση και ζωντάνια. Τα ίδια prints ζωντανεύουν μια σειρά από μεταξωτά φουλάρια σε ζωντανές χρωματικές συνθέσεις.

Picture5.jpg

Κατάλληλες για την εποχή, οι σιλουέτες είναι εύκολες και αέρινες με πρωταγωνιστές τα φορέματα. Κοντά, μακριά, με ανοίγματα, με ή χωρίς μανίκια – πολλές επιλογές για διαφορετικά στιλ. Η εναλλακτική στα φορέματα είναι τα top συνδυασμένα με φούστες, φρέσκα και ανάλαφρα look, με μια casual αίγλη που είναι ιδανική για τους πιο ζεστούς μήνες.

Picture6.jpg

Ολοκληρώνοντας το look, τα αξεσουάρ αγκαλιάζουν την καλοκαιρινή, παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα. Baker boy καπέλα από denim ύφασμα προσθέτουν χαρακτήρα ενώ οι τσάντες– συμπεριλαμβανομένης της εικονικής Pasticcino Bag σε βαμβακερό damier macramè ή στην εμπριμέ εκδοχή της, αλλά και μια άνετη macramè tote – φοριούνται ελεύθερα. Τα ξύλινα clogs εμπλουτίζουν ακόμα περισσότερο τη διάθεση της δεκαετίας του 70, προσθέτοντας την τελική πινελιά σε όλα τα looks.

Picture7.jpg

Το παγκοσμίου φήμης μοντέλο Gigi Hadid βρέθηκε πίσω από την κάμερα για να γίνει η φωτογράφος της καμπάνιας της Signature Συλλογής, αποτυπώνοντας τη συντροφικότητα ανάμεσα σε μια παρέα κοριτσιών με μια σειρά από ομαδικές λήψεις σε στυλ πορτραίτου.

Η Signature συλλογή Family Affair της Weekend Max Mara είναι διαθέσιμη στις Max Mara Boutiques και στα ομώνυμα corner των πολυκαταστημάτων attica.