Η Catherine Deneuve είναι η πρώτη καλεσμένη της νέας σειράς podcast του Yves Saint Laurent

Ναταλία Κατσακιώρη
Η Catherine Deneuve είναι η πρώτη καλεσμένη της νέας σειράς podcast του Yves Saint Laurent

Ο οίκος Yves Saint Laurent λανσάρει το πρώτο του podcast και το μικρόφωνο ανήκει φυσικά στην Catherine Deneuve.

Ο οίκος Saint Laurent λανσάρει για πρώτη φορά την νέα του σειρά με podcasts, με τον τίτλο «Smoking», φυσικά. Ο μεγάλος Yves Saint Laurent υπήρξεο εφευρέτης του θρυλικού Le Smoking, το οποίο και σύστησε στον κόσμο της μόδας το 1966. Πρόκειται για το πρώτο μαύρο tuxedo που δεν ήταν μία απλή αντιγραφή του ανδρικού κοστουμιού, αλλά μελέτησε το γυναικείο σώμα και το προσάρμοσε στην θηλυκή σιλουέτα.

https://www.instagram.com/p/CJsp8HRA2O4

Η πρώτη καλεσμένη δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την Catherine Deneuve, στενή φιλή και αιώνια μούσα του Yves Saint Laurent, η οποία ανέδειξε ένα νέο γυναικείο role model μέσα από την ταινία «Belle De Jour», τα κοστούμια της οποίας επιμελήθηκε ο Yves, δημιουργώντας για την ηρωίδα μία iconic γκαρνταρόμπα-σχόλιο πάνω στον χαρακτήρα και την πολύπλευρη προσωπικότητα της.

belle-de-jour.png

Belle De Jour

To νέο podcast του οίκου Yves Saint Laurent.

Κάθε εβδομάδα ένας νέος καλεσμένος φθάνει στο κατάστημα του Rive Trote κατάστημα του Saint Laurent στο Παρίσι και μέσα σε ένα μυστικό, «smoky» δωμάτιο, με διακριτικό χαλαρωτικό φωτισμό κάνουν τις πιο ενδιαφέρουσες συζητήσεις και μιλούν για όλα. «Ο υποτονικός φωτισμός επιτρέπει στους καλεσμένους να είναι εντελώς ανοιχτοί κατά τη διάρκεια των συζητήσεων τους, καθώς αναλύουν κάθε θέμα, ακόμα και το πιο αμφιλεγόμενο, αντικατοπτρίζοντας ταυτόχρονα το DNA του Saint Laurent,» αναφέρει ο οίκος σε ανακοίνωση του.

Η Catherine Deneuve, που είναι συνυφασμένη με την ταυτότητα του ίδιου του οίκου και τον Yves σαν άνθρωπο, μίλησε για την συνάντηση της με τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή, Anthony Vaccarello και πόσο τον εκτιμά για την ταπεινή στάση του, αλλά και το έργο του. Μεταξύ άλλων μίλησε στην Pascale Clark για την σχέση της με τα media, αλλά και για το πόσο δύσκολο είναι να ανταποκρίνεσαι σε μία εικόνα, που σου αποδόθηκε, χωρίς να την έχεις επιλέξει.

https://www.instagram.com/p/CamjKH8ulz-

Η Deneuve ανακηρύχθηκε κάποτε ως «η πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου», και όπως δήλωσε αυτό έχει και τα θετικά του, αφού οι προσδοκίες των ανθρώπων απέναντι σου δεν σε αφήνουν να εγκαταλείψεις τον εαυτό σου, ακόμη και όταν δεν δουλεύεις και είσαι έξω από τα φώτα.

Στα επόμενα Smoking podcasts θα ακούσουμε τις Charlotte Gainsbourg και Laetitia Casta, τον σκηνοθέτη Gaspar Noé και τον ηθοποιό Félix Maritaud.