Η winter campaign του Balenciaga κυκλοφόρησε και πρωταγωνίστρια είναι η Kim Kardashian- Κανένα σοκ!

Ναταλία Κατσακιώρη
Η winter campaign του Balenciaga κυκλοφόρησε και πρωταγωνίστρια είναι η Kim Kardashian- Κανένα σοκ!

Είτε σου αρέσει, είτε δεν σου αρέσει ο Demna Gvasalia, πρέπει να παραδεχτείς ότι έχει το δικό του signature style. Είναι ένας δημιουργός με ισχυρό ένστικτο και αυθεντική σκέψη, που δονείται και συμπεριφέρεται ανάλογα με τα κοινωνικά γεγονότα, κάνοντας πάντα το δικό του statement. Όταν, λοιπόν, πραγματοποίηθηκε το show για την Winter συλλογή του 2022, τον περασμένο Μάρτιο, με την εισβολή στην Ουκρανία να έχει συγκλονίσει τον πλανήτη, ο Demna δεν θα μπορούσε παρά να δώσει το δικό του σχόλια.

Μέσα σε ένα δυστοπικό περιβάλλον χιονοθύελλας τα μοντέλα έμοιζαν με δυνητικούς «νομάδες», που μέσα σε ένα ακραίο κλίμα περπατούσαν με τα τεράστια Trash Pouches ανά χείρας. Ένα μήνυμα για το πώς ένας άθρωπος μπορεί μπορεί να κληθεί από τη μια στιγμή στην άλλη να εγκαταλείψει το σπίτι του και τη χώρα του, δεδομένων των συνεπειών της κλιμαικής αλλαγής που βιώνουμε ήδη.

Μετά από ένα τέτοιο συγκλονιστικό show όλοι περιμέναμε την κυκλοφορία της νέας winter καμπάνιας, για τη «360° Collection» που δεν ήταν παρά μια φωτογραφική αποτύπωση του όλου show με όλα τα signature κομμάτια που λάνσαρε ο σχεδιαστής και έχουν ήδη γίνει θέμα συζήτησης όπως η Crush Bag, τα HD Sneaker, η Swing Bag, η Trash Pouch και οι Glove Boots. Το σκηνικό που έστησε ο φωτογράφος Daniel Roché αποθανάτισε όλα τα νέα σχέδια της συλλογής μπροστά από διαφορετικά φυσικά τοπία, με ακραίες εναλλαγές του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ το styling των μοντέλων ακολούθησε το edgy style του catwalk.

Η Kim Kardashian είναι η απόλυτη βασίλισσα του οίκου Balenciaga.

balenciaga-fw22-(3).jpg

Μέσα σε αστραπές και χιόνι η Kim Kardashian πόζαρε ως ένα από τα βασικά πρόσωπα της νέας καμπάνιας του οίκου και μπορούμε και επίσημα να την ανακηρύξουμε βασίλισσα του Balenciaga. Αναμενόμενο; Εντελώς. Η προσωπική μου γνώμη για την Kim Kardashian είναι μάλλον γνωστή, ωστόσο δεν μπορώ να αρνηθώ ότι ανήκει σε εκείνα τα πρόσωπα που μοιράζονται το όραμα ενός σχεδιαστή και συμβάλλουν με το δικό τους τρόπου στην ανάπτυξη μίας νέας αισθητικής, που θα γίνει σίγουρα viral λόγω της ίδιας. Άρα δικαίως πήρε μία θέση στην νέα καμπάνια του Balenciaga, αφού δεν υπάρχει άνθρωπος που να φόρεσε και να λάτρεψε περισσότερο το new look του Demna. Με stretched, τιρκουάζ, maxi φόρεμα στη μία και ένα total, all over printed outfit στην δεύτερη λήψη της η Kim κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Διαμορφώνει συνειδήσεις.

balenciaga-fw22-(6).jpg
balenciaga-fw22-(10).jpg