Είναι οι viral κόκκινες μπότες του MSCHF ό,τι πιο άσχημο έχεις δει; Είναι, αλλά το Tik Tok διαφωνεί

Ναταλία Κατσακιώρη
Είναι οι viral κόκκινες μπότες του MSCHF ό,τι πιο άσχημο έχεις δει; Είναι, αλλά το Tik Tok διαφωνεί

Τελικά πού ξεκινάει και πού τελιεώνει η δημιουργικότητα στη μόδα; Μάλλον κάπου πριν τις κόκκινες μπότες, που έχουν ξετρελάνει το Tik Tok. Όχι, δεν μας αρέσουν και δεν θα μας αρέσουν ποτέ.

Συζητήσεις επί συζητήσεων για το τι θα πει δημιουργικότητα στη μόδα, μέχρι πού μπορεί να φτάσει η έμπνευση ενός σχεδιαστή και ποια τέλος πάντων είναι τα όρια της δημιουργικότητας, αν υπάρχουν. Η δική μου απάντηση, και ξαναλέω ότι είναι εντλώς προσωπική, σχετίζεται άμεσα με την αισθητική. Γιατί ναι, υπάρχουν αντικειμενικά ακαλαίσθητα πράγματα που βλέπουμε γύρω μας, όσο και αν τα όρια της τέχνης και οτυ προσωπικού γούστου του καθενός είναι θολά. Από τη στιγμή ειδικά που το Tik Tok μπήκε στη ζωή μας γνωρίσαμε και την απόλυτη δημοκρατία, με τα περισσότερα viral Tik Tok trends να είναι πέρα από τις δυνατότητες μας να κατανοήσουμε την αισθητική των πραγμάτων.

Όπως θα έχεις καταλάβει είμαι μια ξεκάθαρη εκπρόσωπος των millennials, με την άποψη μου για το Tik Tok να είναι κάπως mixed. Αλλά το τελειωτικό χτύπημα ήρθε με τις κόκκινες Astro Boy Boots του MSCHF, οι οποίες επρόκειτο να κυκλοφορήσουν στις 16/02, μέσα στις μέρες της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης, όπως πολύ καλά σκέφτηκε ο ιδρυτής του brand Daniel Greenberg, πρώην υπάλληλος του Buzz Feed. Οι κατακόκκινες αυτές μπότες είναι μία μικρή αντιγραφή από τις κόκκινες μπότες του γνωστού Astro Boy καρτούν και έχουν ήδη ξετρελάνει το Tik Tok.

Η Prada μόλις έγινε το νούμερο ένα brand του πλανήτη σύμφωνα με το Lyst και όλοι ξέρουμε το γιατί

https://www.instagram.com/p/CoZ4NCzAeri

Οι κόκκινες μπότες του Astro Boy θα κυκλοφορήσουν στην «προνομιακή» τιμή των 350$.

Το buzz που έχει δημιουργηθεί ήδη στα social media έχει κάνει τις μπότες ανάρπαστες, πριν ακόμη κυκλοφορήσουν, με την τιμή μεταπώλησςη τους να ξεπερνά τα 1.000$. H Sarah Snyder φωτογραφήθηκε για την καμπάνια τους και η κονότητα της μόδας σπεύδει να σχολιάσει στα social media «πόσα λεφτά έχει τέλος πάντων επενδύσει το MSCHF σε διαφήμιση;», με τις κόκκινες αυτές μπότες να είναι κυριολεκτικά παντού!

Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που είδαμε κάτι τόσο «εκκεντρικό» item να τραβά την προσοχή του κοινού, με τις τσάντες-σακούλες του Balenciaga και το ασύλληπτα μικρό τσαντάκι του Jacquemus (οριακά δεν χωράει τσίχλα) να έχουν προηγηθεί. Είναι σίγουρα, όμως η πρώτη φορά που βλέπουμε κάτι τόσο αντιαισθητικό και tacky. Δεν ξέρω αν τελικά θα έχουμε τη «χαρά» να δούμε τις κόκκινες αυτές μπότες σε στυλ αστροναύτη στους δρόμους της πόλης, ένα ξέρω στα σίγουρα: ότι για εμένα κάπου εδώ μπαίνει το όριο στην «καινοτομία» της μόδας. Όχι, δεν μου αρέσουν οι κόκκινες πλαστικές μπότες, και δεν θα μου αρέσουν ποτέ.