Ο Jeremy Scott αποχωρεί από τον οίκο Moschino μετά από δέκα χρόνια

Ναταλία Κατσακιώρη
Ο Jeremy Scott αποχωρεί από τον οίκο Moschino μετά από δέκα χρόνια

Τίτλοι τέλους σε άλλη μια μεγάλη συνεργασία μας επιφύλασσε το 2023, που σίγουρα είναι η χρονιά των μεγάλων αλλαγών για τον χώρο τη μόδας, όπως όλα δείχνουν.

Αν υπήρχε ένας σχεδιαστής που θα μπορούσε να βγει στο τέλος του show του για να χαιρετίσει το κοινό μέσα σε μια κατακόκκινη στολή αστροναύτη, τότε σίγουρα αυτός είναι ο Jeremy Scott. Ο ανατρεπτικός designer, που τα τελευταία δέκα χρόνια βρήκε το δεύτερο σπίτι του στον οίκο Moschino, ένα ιταλικό brand, το οποίο μαζί του γνώρισε νέες προοπτικές και ταύτισε το προφίλ του με το χρώμα, το edginess και τις τελευταίες σεζόν με το εξεζητημένο κιτς. Μα υπάρχει κάτι τέτοιο; Όταν μιλάμε για τον Jeremy Scott όλα είναι δυνατά.

Μπαλαρίνες: Ένα how to βίντεο για να φορέσεις και εσύ τα πιο επίκαιρα flats της άνοιξης

jeremy_scott-(3).jpg

Ο Jeremy Scott αποχωρεί από τον οίκο Moschino αφήνοντας τη δική του κληρονομιά.

Με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο ίδιος ο Jeremy Scott ανακοίνωσε τα νέα στο κοινό της μόδας, γράφοντας τα εξής. «Σήμερα ανακοινώνω την αποχώρηση μου από τον οίκο Moschino. Εδώ δημιούργησα σχέδια που θα ζουν για πάντα. Ευχαριστώ για όλη την αγάπη και την υποστήριξη που έλαβα αυτή την δεκαετία. Καθώς κλείνω αυτό το κεφάλαιο είμαι γεμάτος με ευγνωμοσύνη και προσμονή και ανυπομονώ να μοιραστώ με όλους εσάς αυτά που σας ετοιμάζω για τη συνέχεια!». Ένας μικρός λόγος, στο κλείσιμο μιας μεγάλης συνεργασίας.

https://www.instagram.com/p/CqA2mmIriAp

Σίγουρα ο κόσμος της μόδας βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και τέτοιου είδους αλλαγές θα έρθουν μέσα στα επόμενα χρόνια. Μετά την αποχώρηση του Alessandro Michele από τον οίκο Gucci, σειρά είχε τώρα ο Jeremy Scott, ενώ πολλές συζητήσεις υπάρχουν και για τον Olivier Rousteing, τον καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου Balmain. Γιατί σίγουρα οι καλές συνεργασίες είναι αυτές που κρατάνε στο χρόνο και φέρνουν επιτυχία, αλλά δεν είναι λίγοι οι οίκοι, που έχουν ολοκληρώσει έναν καλλιτεχνικό -και εμπορικό- κύκλο με τους creative directors που είχαν επί χρόνια στο τιμόνι τους, αναζητώντας καινούργια μονοπάτια. Η κινητικότητα, λοιπόν, κατά την άποψη μου, μόλις ξεκίνησε, και είναι μόνο για καλό.

Ο Jeremy Scott βρέθηκε στη θέση του creative director του οίκου Moschino από το 2013 και παρουσίασε για πρώτη φορά τη Fall 2014 συλλογή του οίκου. Ο ίδιος διατηρούσε και το προσωπικό του brand, το οποίο έφερε το όνομα του μέχρι το 2019, όταν και σταμάτησε την ενασχόληση του μαζί του. Όσα χρόνια ήταν ο επικεφαλής του οίκου Moschino ο Scott πάντρεψε το όραμα του Franco Moschino με τα μεγαλύτερα στοιχεία της pop κουλτούρας, κάνοντας τάση τα τεράστια logos και τα φανταχτερά χρώματα των διαφημίσεων. Αναμένουμε το επόμενο βήμα του.