Οδηγός αγοράς: Τα floral φορέματα της άνοιξης κυκλοφόρησαν και έχουμε τις 10 πιο stylish επιλογές

Ναταλία Κατσακιώρη
Οδηγός αγοράς: Τα floral φορέματα της άνοιξης κυκλοφόρησαν και έχουμε τις 10 πιο stylish επιλογές

Γιατί τελικά τα florals μπορούν να γίνουν groundbreaking, αν επιλέξεις το σωστό φόρεμα.

Τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή μας είναι τα κλασικά. Γιατί να μην ισχύει δηλαδή το ίδιο και για τα ρούχα μας; Φυσικά, και η μόδα έχει πάντα και τη νεωτεριστική της πλευρά, με τα καινούργια trends να είναι πάντα ενδιαφέροντα και ελκυστικά, αλλά τα διαχρονικά αγαπημένα μας items δεν θα χάσουν ποτέ το ενδιαφέρον τους. Ειδικά, όταν μιλάμε για τα floral φορέματα.

Τα florals είναι ένα τύπωμα που έχει από μόνο του τεράστιο εύρος. Μπορείς δηλαδή να βρεις μικρά ρομαντικά λουλούδια, σαν αυτά που είχαν οι ταπετσαρίες των βικτωριανών σπιτιών, λουλούδια που μοιάζουν να είναι ζωγραφισμένα με νερομπογιές, αλλά και τα μεγάλα, έντονα λουλούδια που βλέπαμε στα prints της δεκαετίας του 70'. Επίσης οι χρωματικοί συνδυασμοί και τα πρωτότυπα combos μπορούν να κάνουν ακόμη και το πιο φαινομενικά βαρετό print ενδιαφέρον. Προσωπικά θα είμαι ταγμένη στα ρομαντικά, vintage, μικρά, λουλουδάτα μοτίβα, χωρίς να αποκλείω φυσικά και κάτι πιο πρωτότυπο και edgy.

Milano-str-F23-0656.jpg

Και αυτή την άνοιξη το απόλυτο key item της γυναικείας ντουλάπας, aka το floral φόρεμα, επιστρέφει για να γεμίσει τις μέρες και τις νύχτες μας με χρώμα, μικρά και μεγάλα λουλούδια και έναν girly αέρα αισθησιασμού. Τα λουλούδια επανήλθαν πολύ δυνατά στις τάσεις της σεζόν και την άνοιξη του 2023 έχε υπόψη σου ότι δεν θα τα δούμε μόνο σε prints και patterns, αλλά και σε κανονικό 3D μέγεθος, με τριαντάφυλλα και άλλα άνθη να γίνονται κανονικά αξεσουάρ ή embellishments.

Αυτό το δερμάτινο jacket είναι η νέα εμμονή της άνοιξης και μοιάζει ξαναφορεμένο

Paris-HC-str-S23-0359.jpg
Paris-str-S23-1125.jpg

Ο πιο εύκολος και βολικός τρόπος να βάλεις τα λουλούδια στη γκαρνταρόμπα σου είναι ένα floral φόρεμα. Και τα φορέματα που θα βρεις στην αγορά σίγουρα θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες σου. Έχε υπόψη σου ότι στα floral μοτίβα ταιριάζουν ιδανικά τα αέρινα υφάσματα, τα φουσκωτά μανίκια, οι διαφάνειες και τα βολάν, αλλά και τα preppy στοιχεία, όπως οι σκληροί γιακάδες και η στενή μέση. Όλα αυτά είναι μικρά styling tips για να κάνεις τη σωστή επιλογή. Γιατί αν τώρα οργανώνεις την πρώτη εξόρμηση της άνοιξης για shopping, πρέπει οπωσδήποτε να βάλεις στην κορυφή της wish list σου ένα νέο floral dress. Παρακάτω ξεχωρίσαμε τα 10 καλύτερα.

Editor's choices: