Τα shapewears έγιναν το νέο αγαπημένο κομμάτι της ντουλάπας μας -Το inside out στα καλύτερα του!

Ναταλία Κατσακιώρη
Τα shapewears έγιναν το νέο αγαπημένο κομμάτι της ντουλάπας μας -Το inside out στα καλύτερα του!

Τα εσώρουχα μας παίρνουν πλέον ενεργό ρόλο και στα σύνολα μας. Ας φέρουμε τα μέσα-έξω λοιπόν!

Τα shapewears ήταν πάντα μια πολύ ειδική κατηγορία των γυναικείων ρούχων. Και θα πω ρούχα και όχι εσώρουχα, γιατί τα περισσότερα φοριούνται συνήθως πάνω από τα εσώρουχα μας και κάποια από αυτά αξιοποιούνται τώρα πια και ως κανονικά ρούχα. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Αν είσαι και εσύ παιδί των 90s σίγουρα είχες ακούσει από τη μαμά σου τη λέξη «λαστέξ». Τι ήταν το λαστέξ; Ένα ασφυκτικό συνήθως ελαστικό κολάν, που έπιανε την κοιλιά και τη μέση και έφτανε λίγο πάνω από το γόνατο. Οπότε καταλαβαίνεις, ότι έκανε μια mini γλυπτική στη όποια γυναικεία σιλουέτα.

Από τότε φυσικά έχει τρέξει πολύ νερό στο αυλάκι ακι ευτυχώς για εμάς η λέξη shapewear δεν ταυτίζεται πια με τίποτα το καταπιεστικό για το σώμα μας. Τα new age shapewears έχουν γίνει το αγαπημένο μας κρυφό όπλο, που τώρα τελευταία έχει σταματήσει να είναι και τόσο κρυφό. Και εδώ έχει βάλει το χέρι της και η Kim Kardashian και πρέπει να πάρει τα αντίστοιχα credits.

Οδηγός αγοράς: Οι 10 φούστες που θα φορέσουμε φέτος στην Ανάσταση με flats ή ψηλοτάκουνα

shapewears-(2).jpg

Photo: Instagram/@kimkardashian

Όλες οι celebrities φοράνε τα shapewears τους στο δρόμο. Καιρός να τα βάλεις και εσύ στα σύνολα σου.

Από τότε που η Kim αποφάσισε να λανσάρει τη δική της σειρά με εσώρουχα, πυτζάμες και shapewears, τα SKIMS, το σκηνικό στον συγκεκριμένο τομέα άλλαξε εντελώς. Αφενός γιατί τα shapewears έγιναν πιο κομψά και ήρθαν να προσαρμοστούν σε όλους τους σωματότυπους και αφετέρου γιατί η ίδια η Kim τα έκανε appropriate και γιατους δρόμους της πόλης. Γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που θα δεις τώρα πια τα εφαρμοστά φορέματα, τα κολάν και τα bra tops σοτυς δρόμους της πόλης.

https://www.instagram.com/p/CqQ1nUHsMlU

Εκτός από τις αδερφές Kardashian δεν είναι λίγες οι celebrities που επιλέγουν α φοράνε τα shapewears στις εμφανίσεις τους, κάνοντας ένα δημιουργικό mix and match. Μια ματιά στα outfits των Bella Hadid, Gigi Hadid, Dua Lipa και Taylor Hill θα σε πείσει. Εξάλλου τα shapewear style έχει γίνει τόσο μεγάλο trend που ακόμη και κορυφαίοι οίκοι αλλά και αγαπημένα brands τα έχουν εντάξει στις συλλογές τους. Καιρός να δοκιμάσεις και εσύ το inside out look την άνοιξη.

https://www.instagram.com/p/CfKBHYmpvHM

Στη shapewear σειρά του TEZENIS θα βρεις τα πιο stylish items της άνοιξης: