Ananke Clothing: Μία νέα summer συλλογή «βουτιά» στο ελληνικό καλοκαίρι

Ναταλία Κατσακιώρη
Ananke Clothing: Μία νέα summer συλλογή «βουτιά» στο ελληνικό καλοκαίρι

Ananke Clothing

Ένα ιδιαίτερο σχεδιαστικό δίδυμο που εμπνέεται από την ελληνική μυθολογία. 

Η Χριστίνα Μάρκου και η Κατερίνα Μπερτζελέτου δεν είναι ένα ακόμη δίδυμο Ελληνίδων designers, που αποφάσισαν να συμπορευτούν δημιουργικά και επιχειρηματικά, αλλά είναι μαμά και κόρη. Η Χριστίνα έχει σπουδάσει σχέδιο μόδας στη σχολή Pansik, χωρίς όμως να αποφασίσει ποτέ να το εξελίξει επιχειρηματικά. Κάπου εκεί ήρθε η Κατερίνα, η οποία από μικρή είχε μεγαλό ταλέντο και ασχολήθηκε με το σχέδιο, ενώ παράλληλα δούλεψε ως μοντέλο αρκετά χρόνια, και το 2018 έκανε το όνειρο της πραγματικότητα, δημιουργώντας το δικό της προσωπικό brand μαζί με τη μαμά της.

9.jpg

Ananke Clothing

Το όνομα Ananke Clothing ήταν μια έμπνευση από την ελληνική μυθολογία και τη θέα Ανάγκη, η οποία απεικονίζεται με ένα αδράχτι στα χέρια της να δημιουργεί τον κόσμο με το νήμα της, χωρίς κανείς να μπορεί να ξεφύγει από την μοίρα του. «Η ονομασία του brand μας ήταν μονόδρομος,» λένε και οι δύο, έχοντας αποφασίσει να κυκλοφορήσουν ένα brand με σύμβολο τη δημιουργία κάτι νέου και πρωτοποριακού. Η θεά Ανάγκη εξάλλου για εκείνες μεταφράζεται στην αναπόφευκτη ανάγκη τους να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα, μέσα από τον σχεδιασμό των ρούχων που οι ίδιες θα ήθελαν να φοράνε καθημερινά και να γίνουν μέρος της ζωής τους.

5.jpg

Ananke Clothing

Η κάθεμια από τις συλλογές τους συνδυάζει τις retro επιρροές με τις μοντέρνες, άνετες γραμμές. Η θηλυκότητα και τα πρωτότυπα σχέδια είναι πάντα στο επίκεντρο της δημιουργικής διαδικασίας για τη Χριστίνα και την Κατερίνα, που προσπαθούν να δημιουργήσουν τη νέα μας dreamy γκαρνταρόμπα. Τα items εκείνα που θα μας κάνουν να νιώσουμε όμορφες και γεμάτες αυτοπεποίθηση σε κάθε μας βήμα. Τα ιδιαίτερα υφάσματα και οι ανατρεπτικοί συνδυασμοί είναι τα δικά τους signature στοιχεία, όπως και η εμμονή τους με τα μοναδικά prints και patterns που θα βρεις στις συλλογές τους.

Ορσαλία Παρθένη: «Η επιτυχία στη διαδοχή ενός brand έγκειται στο να αναγνωρίσει κανείς το DNA του»

7.jpg

Ananke Clothing

Η συλλογή Okeanis μας ωθεί να ανακαλύψουμε τη θεά που κρύβουμε μέσα μας.

Για την Άνοιξη/Καλοκαίρι του 2023 η έμπνευση προήλθε από ένα φανταστικό ταξίδι στα βάθη του ωκεανού. Η συλλογή Okeanis πήρε το όνομά της από τις Ωκεανίδες, τις μυθικές νύμφες της θάλασσας και κόρες του Ωκεανού. Έτσι σαν άλλες μυθικές θεότητες αυτό το καλοκαίρι καλούμαστε να εκφράσουμε τα βαθύτερα συναισθήματά μας, κάνοντας μια νοητή βουτιά στον ωκεανό και ανακαλύπτοντας τον τρόπο που θέλουμε να ντυνόμαστε σαν σύχρονες «μούσες». Εκτυφλωτικά χρώματα, floral prints, γραμμικά καρό και εντυπωσιακά ombre συμπληρώνουν τις minimal chic γραμμές του brand, που μπορούν να έρθουν παντού μαζί μας αυτό το καλοκαίρι. Από τα πρωινά μας office looks, μέχρι τα party nights δίπλα στη θάλασσα.

https://www.instagram.com/p/CsiiijHI5J5

Ανακαλύψτε τις συλλογές τους στα συνεργαζόμενα καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και στο site ananke-clothing.com.