Υπάρχει τρόπος να διατηρήσεις τα άσπρα σου ρούχα σαν καινούργια-Και το μυστικό βρίσκεται στο πλύσιμο

Υπάρχει τρόπος να διατηρήσεις τα άσπρα σου ρούχα σαν καινούργια-Και το μυστικό βρίσκεται στο πλύσιμο
Photo Credit: Valentina Valdinoci/launchmetrics.com/spotlight

Και όταν λέμε πλύσιμο εννοούμε πανεύκολο πλύσιμο στο πλυντήριο. 

Φέτος μπορεί να αργήσαμε λίγο παραπάνω, αλλά ήρθε η στιγμή που κάναμε επιτέλους της ντουλάπες μας. Λίγο οι βροχές, λίγο το κρύο, λίγο που δεν πηγαίναμε για καμιά βουτιά και κάπως η οργάνωση έχει μείνει πίσω για φέτος. Αλλά τα καλοκαιρινά κατέβηκαν και ποιο είναι το πρώτο πράγμα που διαπίστωσες και πάλι; Ότι για κάποιο μαγικό λόγο πάλι τα λευκά σου έχουν κιτρινίσει. Τουλάχιστον αυτό αντίκρυσα εγώ στα δικά μου ρούχα και είναι καιρός να αναλάβουμε δράση.

Μην φανταστείς, όμως, καμία δύσκολη διαδικασία, που να απαιτεί μεγάλο κόπο και τρίψιμο στο χέρι. Τώρα υπάρχει λύση, εύκολη, γρήγορη και πρακτική, που θα σώσει τα ρούχα σου από το κιτρίνισμα και το γάριασμα και εσένα από τα ατέλειωτα πλυσίματα, που δεν έχουν πάντα και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Λινό παντελόνι: Το απόλυτο essential του καλοκαιριού και όλοι οι τρόποι για να το αναδείξεις

white-clothes-(2).jpg

Διατήρησε τα λευκά σου απόλυτα λευκά με το πιο εύκολο hack από το Tik Tok.

Δεν ξέρω αν είσαι fan του Tik Tok, αλλά ακόμα και αν το μισείς γιατί σου φαίνεται υπερβολικά γρήγορο ή loud, θα πρέπει να παραδεχτείς ότι ανάμεσα στα άπειρα βιντεάκια που τρέχουν στο feed μας υπάρχουν και κάποια πολύ χρήσιμα hacks για το σπίτι, που μας έχουν λύσει τα χέρια. Ένα από αυτά είναι και το παρακάτω hack για τα άσπρα μας ρούχα.

white-clothes-(5).jpg

Για αρχή ξέχνα ο πλύσιμο στο χέρι και πήγαινε στο πλυντήριό σου. Φρόντισε να απομακρύνεις όλη την κρυμμένη βρωμιά μέσα από τα λάστιχα στην πόρτα του πλυντηρίου με ένα καθαρό σφουγγαράκι. Στη συνέχεια ρίξε μισή κούπα με σόδα μαγειρικής, η οποία πίστεψέ με κάνει θαύματα. Στη συνέχεια, βάλε τα ρούχα κανονικά στον κάδο και πάμε για τα απαραίτητα απορρυπαντικά. Πρόσεξε να βάλεις μια πολύ μικρή ποσότητα απορρυπαντικού, γιατί δεν θέλουμε να καταστρέψουμε τα ρούχα μας. Μαζί με το απορρυπαντικό θα βάλεις και μία μικρή δόση υπεροξείδιο του υδρογόνου, στην ίδια θήκη. Και τέλος βάλε λευκό ξύδι αντί για μαλακτικό.

Πλύνε τα ρούχα σε υψηλή θερμοκρασία και στέγνωσέ τα σε ένα σημείο που να τα βλέπει δυνατός ήλιος.

Δες αναλυτικά όλη τη διαδικασία παρακάτω: