Είναι η νέα τσάντα της Bottega Veneta από bubble wrap;Φυσικά όχι,αλλά η μόδα αγαπά τις ψευδαισθήσεις

Ναταλία Κατσακιώρη
Είναι η νέα τσάντα της Bottega Veneta από bubble wrap;Φυσικά όχι,αλλά η μόδα αγαπά τις ψευδαισθήσεις

Η Kendall Jenner έχει βάλει ήδη στη συλλογή της την αμφιλεγόμενη τσάντα, που κοστίζει 8.500€.

Τα τελευταία χρόνια δεν είναι λίγοι οι οίκοι μόδας που απολαμβάνουν να ταράσσουν τα νερά, επενδύοντας σε ανατρεπτικά projects και δημιουργώντας items που κάνουν το κοινό να εντυπωσιάζεται. Είτε θετικά, είτε αρνητικά. Τα social media αγαπούν εξάλλου τα «πυροτεχνήματα» της μόδας, κάνοντας πολλούς να αναρωτιούνται για το κατά πόσο έχει τελικά αξία μια τέτοια βιομηχανία, η οποία ακροβατούσε πάντα ανάμεσα στην πρακτικότητα και τη δημιουργικότητα. Για παράδειγμα τα κατεστραμμένα sneakers του οίκου Balenciaga είναι μόνο ένα από τα πολλά items που άνοιξαν τη συζήτηση.

Οδηγός αγοράς: 10 εντυπωσιακές πετσέτες θαλάσσης που θα κάνουν matching με τα μαγιό σου

Ο ιταλικός οίκος Bottega Veneta, που είναι και μία από τις πιο δυνατές εταιρίες στην κατασκευή πολυτελών δερμάτινων ειδών, παίζει συχνά το ίδιο παιχνίδι, επενδύοντας όμως πάντα στην ψευδαίσθηση και την τεράστια δεξιοτεχνία των τεχνιτών της, λανσάροντας τσάντες και ρούχα που μοιάζουν με κάτι τελείως διαφορετικό, από αυτό που είναι στην πραγματικότητα. Το ίδιο βλέπουμε και πάλι με την bubble wrao bag που κυκλοφόρησε πρόσφατα να γίνεται το νούμερο ένα θέμα συζήτησης.

undefined

Bubble wrap bag: Και όμως δεν μπορείς να σκάσεις αυτές τις μικροσκοπικές φούσκες.

Η νέα διάφανη Cabat bag του ιταλικού οίκου Bottega Veneta δεν είναι (κι όμως) φτιαγμένη από το διάφανο, πλαστικό, bubble περιτύλιγμα που χρησιμοποιούμε για να τυλίξουμε τα πράγματά μας σε μια μετακόμιση. Ξέρεις ποιο εννοώ. Το bubble wrap που όλοι τρελαινόμαστε να σκάμε μόλις πέσει στα χέρια μας. Το μοναδικό design studio του οίκου δημιούργησε μια διάφανη τσάντα εξολοκλήρου από σιλικόνη, στο signature πλέξιμο του οίκου. Τα χερούλια της τσάντας είναι φυσικά δερμάτινα, το ίδιο και ο πάτος της και όλες οι υπόλοιπες λεπτομέρειες.

bottega-1.jpg

Όσο και αν εσένα σου φαίνεται μάλλον υπερβολικό να δώσει κανείς 8.500€ για να αποκτήσει μια τσάντα από σιλικόνη, να σε ενημερώσω ότι το συγκεκριμένο item έχει ήδη την έγκριση των celebrities, με την Kendall Jenner να έχει βάλει τη συγκεκριμένη Cabat bag στη συλλογή της. Σε ένα από τα τελευταία της Instagram stories την είδαμε με τη συγκεκριμένη τσάντα και ένα vichy, smocked φόρεμα του οίκου Comme Des Garcons.

kendall.png

Photo: Stories/@kendalljenner