Ξέβαψαν τα πάνινα παπούτσια σου στον ήλιο; Ο εύκολος τρόπος να τα βάψεις μόνη σου στο σπίτι

Ξέβαψαν τα πάνινα παπούτσια σου στον ήλιο; Ο εύκολος τρόπος να τα βάψεις μόνη σου στο σπίτι
Photo: Unsplash

Μην πετάξεις τα πάνινα παπούτσια σου. Ανανέωσέ τα!

Καλοκαίρι, ήλιος, θάλασσα, νερό, αλάτι και ξανά από την αρχή. Όλα αυτά ακούγονται υπέροχα, εκτός και αν έχεις ένα ζευγάρι πάνινα παπούτσια και αποφάσισες να τα πάρεις μαζί σου στις διακοπές. Αντικειμενικά τα πάνινα παπούτσια είναι ο ορισμός του καλοκαιριού και αποτελούν και μια παιδική ανάμνηση των περισσότερων από εμάς, με τους γονείς μας να μας αγοράζουν πάνινα αθλητικά σε διάφορα χρώματα για να βγάλουμε τη σεζόν. Και λίγο-πολύ αυτό λειτουργούσε. Τα πράγματα, βέβαια, έχουν αλλάξει και εμείς επενδύουμε πλέον τα χρήματά μας σε μεγάλες εταιρίες που έχουν κάνει τα πάνινα ultra stylish, όπως η Vans, η Converse και η Superga.

panina.jpg

Photo: Unsplash

Μέσα όμως στο καλοκαίρι και τις όποιες ταλαιπωρίες περνάνε μέσα στις διακοπές μας, αλλά και στην ίδια την πόλη με τον ιδρώτα και τον ήλιο να ταλαιπωρεί το πανί, συχνά βλέπουμε τα αγαπημένα μας πάνινα να αλλάζουν χρώμα και να κάνουν άκομψα ξεβάμματα. Μην τα πετάξεις! Υπάρχει λύση να τα φρεσκάρεις μόνη σου στο σπίτι. Και μάλιστα πανεύκολα.

Η Γαλλία είναι η πρώτη χώρα που θα επιδοτεί τους πολίτες της για να επισκευάσουν τα ρούχα τους

panina-(1).jpg

Photo: Unsplash

Δύο εύκολοι τρόποι να βάψεις τα πάνινα παπούτσια στο σπίτι.

Αρχικά να πούμε ότι υπάρχουν δύο τρόποι να βάψετε τα πάνινα παπούτσια σας. Ο ένας στο πλυντήριο και ο άλλος στην κατσαρόλα. Και οι δύο είναι εύκολοι και μπορεί να τους ακολουθήσει ο καθένας. Μπορείτε να βρείτε τις ειδικές βαφές στα καταστήματα, στο super market ή στον τσαγκάρη σας. Απλώς διαλέξτε το χρώμα της προτίμησής σας και φροντίστε να καθαρίσετε όσο το δυνατόν καλύτερα τα παπούτσια πριν τη διαδικασία βαψίματος.

Στο πλυντήριο: Βάζουμε τα παπούτσια στον κάδο του πλυντηρίου και προσθέτουμε την ειδική βαφή για το πλυντήριο μαζί με 100 γραμμάρια αλάτι. Επιλέγουμε ένα πρόγραμμα πλύσης στους 90 βαθμούς και δεν βάζουμε πρόπλυση. Για να αποφύγουμε να τριφτού οι σόλες μεταξύ τους δεν βάζουμε ούτε στίψιμο. Βγάζουμε τα παπούτσια από το πλυντήριο και τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε σκιερό μέρος.

panina_papoutsia.jpg

Photo: Unsplash

Στην κατσαρόλα: Βάζετε ένα νερό να βράσει και στη συνέχεια σε ένα δοχείο ανακατεύετε ένα λίτρο νερό μαζί με τη βαφή. Μεταφέρετε το μείγμα στην κατσαρόλα μαζί με 100 γραμμάρια αλάτι και στη συνέχεια βάζετε μέσα τα παπούτσια. Τα αφήνετε για μία ώρα και στη συνέχεια τα ξεπλένετε με χλιαρό νερό. Αφήστε να στεγνώσουν σε σκιερό μέρος.

Καλή επιτυχία!