Ο οίκος Moschino ανακοίνωσε τον νέο του creative director που ήρθε από την «οικογένεια» της Gucci

Ναταλία Κατσακιώρη
Ο οίκος Moschino ανακοίνωσε τον νέο του creative director που ήρθε από την «οικογένεια» της Gucci

Ο Davide Renne αναλαμβάνει τη θέση του Jeremy Scott.

H αλήθεια είναι ότι είχαμε κάπως κουραστεί να ακούμε για τις ιστορικές αποχωρήσεις στον κόσμο της μόδας. Ο Alessandro Michele έφυγε από την Gucci, η Gabriela Hearst από τον Chloe, η Sarah Burton από τον οίκο Alexander McQueen και ο Jeremy Scott αποχώρησε από τον Moschino. Μετά, όμως, τις ανακατατάξεις και τα αντίο έρχεται φυσικά η αντικατάσταση. Και στην περίπτωση του Jeremy Scott ο ιταλικός οίκος Moschino μάλλον άργησε να ανακοινώσει τον αντικαταστάτη του.

Moschino-F22-062.jpg

Και αυτό ήταν μάλλον κάτι που το περιμέναμε, γιατί ο Jeremy Scott στη διάρκεια της θητείας του στον οίκο Moschino ήταν ένας creative director που άφησε το στίγμα του και δημιούργησε μοναδικές συλλογές, που ακροβατούσαν ανάμεσα στο edgy, το πρωτότυπο και το tacky, που έκρυβαν όμως πάντα τη βάση ενός μεγάλου σχεδιαστή, που ήξερε να δημιουργεί ρούχα με στυλ και προσωπικότητα.

Jeremy-Scott-S20-176.jpg

Το παρελθόν όμως ανήκει στο παρελθόν και το επόμενο βήμα για τον Moschino έρχεται από την Ιταλία, καθώς ανακοίνωσαν το όνομα του Davide Renne ως τον νέο creative director του οίκου.

Οκτώ φθινοπωρινά πανωφόρια για τις καθημερινές εμφανίσεις των παιδιών

Όλα όσα θέλουμε να ξέρουμε για τον νέο creative director του Moschino.

«Ο Franco Moschino είχε ένα παρατσούκλι για το στούντιο σχεδιασμού του: la sala giochi - το playroom. Αυτό έχει μεγάλη απήχηση και σε μένα τον ίδιο: αυτό που μπορεί να πετύχει η μόδα - ειδικά η ιταλική μόδα, και ο οίκος Moschino πάνω από όλα, με την τεράστια δύναμή του, θα πρέπει να επιτευχθεί με μια αίσθηση παιχνιδιού, χαράς. Μια αίσθηση ανακάλυψης και πειραματισμού», είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο Davide Renne. «Έχω μεγάλη συναίσθηση της τιμής που μου έκανε ο κ. Ferretti - ένας κύριος που ήταν σχεδόν πατρικός στην ικανότητά του να ακούει και να δημιουργεί διάλογο κατά τη διάρκεια των συναντήσεών μας - αναλαμβάνοντας την ευθύνη του Οίκου που ιδρύθηκε από ένα από τα μεγαλύτερα μυαλά της μόδας. Σας ευχαριστώ, λοιπόν, κύριε Ferretti που μου δώσατε τα κλειδιά του playroom σας. Ανυπομονώ να ξεκινήσω - σίγουρα θα διασκεδάσουμε. Μαζί».

https://www.instagram.com/p/Cycx6HEIVaw/

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του David Renne, ο οποίος κατέκτησε τη θέση του creative director μετά από 20 σχεδόν χρόνια που βρίσκεται στην οικογένεια της Gucci. Ο ίδιος υπήρξε σχεδιαστής για τις γυναικείες collections της Gucci, ενώ εδώ θα έχει υπό την επίβλεψή του το ανδρικό και γυναικείο τμήμα, καθώς και το κομμάτι των αξεσουάρ. Η πρώτη του συλλογή θα παρουσιαστεί τον επερχόμενο Νοέμβριο στην Fall/Winter 2024 Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου.