Ο Pier Paolo Piccioli αποχωρεί από τον Valentino μετά από 25 χρόνια στον ιταλικό οίκο

Ναταλία Κατσακιώρη
Ο Pier Paolo Piccioli αποχωρεί από τον Valentino μετά από 25 χρόνια στον ιταλικό οίκο

Άλλη μια αποχώρηση σοκ για τον κόσμο της μόδας.

The end of an era. Μόνο κάπως έτσι θα μπορούσε να σχολιαστεί η είδηση που ανακοινώθηκε μόλις πριν από λίγο και σόκαρε τον κόμσο της μόδας. Μετά από την απόφαση του Dries Van Noten να αποχωρήσει οριστικά από το τιμόνι του οίκου του, ο Pier Paolo Piccioli έκανε τη δική του έξοδο, όχι από την ενεργό δράση αλλά από τον οίκο Valentino, ένα κορυφαίο ιταλικό maison που τον φιλοξένησε σε διάφορες θέσεις από το 1999 έως και σήμερα. Εικοσιπέντε ολόκληρα χρόνια, που έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο: με τον οίκο να απογειώνεται και να είναι παράδειγμα τόσο για τις ready to wear όσο και για τις haute couture συλλογές του.

Photo-shared-by-Pierpaolo-Piccioli-on-March-03-2024-tagging-@ileniacorti_jewels-@patmcgrathreal-@gionata_ierardi-@maisonvalentino-@f3nardi-@giovannimorelli8-@cathfrontiere-@yigit-@irenegotridelledonn.jpg

Για τη Mia Papa η περίοδος της πανδημίας χάρισε στη μόδα την αξία της στιγμής

Ο Pier Paolo Piccioli εκτός του οίκου Valentino.

Mε μάι μακροσκελή ανακοίνωση στο προσωπικό του προφίλ στο Instagram, ο Pier Paolo Piccioli θέλησε να χαιρετήσει τον οίκο της καρδιάς του, με λόγια που τιμούν τη συνεργασία τους και τους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από αυτή. Εξάλλου ο άνθρωπος είναι ένας βασικός παράγοντας για τον σχεδιαστή που συνήθιζε να κλείνει τα shows του στο catwalk μαζί με το δημιουργικό του studio.

https://www.instagram.com/p/C40cy39Nprk/

«Δεν έχουν όλες οι ιστορίες αρχή και τέλος, κάποιες ζουν ένα είδος αιώνιου παρόντος που λάμπει με έντονο φως, τόσο δυνατό που δεν αφήνει σκιές. Είμαι σε αυτή την εταιρεία 25 χρόνια, και για 25 χρόνια υπάρχω και ζω μαζί με τους ανθρώπους που έπλεξαν μαζί μου αυτή την όμορφη ιστορία, που είναι δική μου και δική μας. Όλα υπήρχαν και υπάρχουν εξαιτίας των ανθρώπων που γνώρισα, συνεργάστηκα, μοιράστηκα όνειρα και δημιούργησα ομορφιά μαζί τους, έφτιαξα κάτι που ανήκει σε όλους και παραμένει αναλλοίωτο και απτό. Αυτή την κληρονομιά αγάπης, ονείρων, ομορφιάς και ανθρωπιάς, την κουβαλάω μαζί μου, σήμερα και για πάντα».

«Όλα τα συναισθήματα που έζησα και νιώθω ακόμα μένουν μαζί μου και φέρουν το όνομα των ανθρώπων που σκαρφάλωσαν μαζί μου σε άγνωστα μονοπάτια που μας οδήγησαν σε όμορφα και γνωστά πλέον τοπία. Μείνετε μαζί μου εσείς που ξέρετε ποιος είστε γιατί σας γράφω, σε εσάς οφείλω αυτή την κληρονομιά αγάπης που είναι παντοτινή και αέναη. Άλλωστε, αυτή είναι ομορφιά, είναι ζωή, ελπίδα, ευκαιρία και ευγνωμοσύνη, είναι οι άνθρωποί μου, η καρδιά μου, είναι η αγάπη που σου δίνει όλες τις δυνατότητες του κόσμου, ειδικά εκείνες που δεν μπορούσες να φανταστείς μόνος σου».

«Ευχαριστώ τον sig.Valentino και τον Giancarlo Giammetti, που μου χάρισαν τα όνειρά τους. Ευχαριστώ κάθε άτομο που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το έκανε αυτό δυνατό, ήταν προνόμιο και τιμή μου να μοιραστώ το ταξίδι μου και τα όνειρά μου μαζί σας. Η Stella ήταν δύο χρονών όταν ήρθε να δει την πρώτη μου επίδειξη μόδας, είναι έτοιμη να γίνει 18 και τις προάλλες με ρώτησε: "Πώς νιώθεις;". "Νέος και ελεύθερος", απάντησα. Σου δίνω τα μάτια μου για να σε δω, όπως σε βλέπω εγώ.
Νέοι και ελεύθεροι. Και γεμάτοι όνειρα. Πάντα.
Con amore, pp»

Photo-by-Pierpaolo-Piccioli-on-January-25-2024.-May-be-an-image-of-10-people-makeup-suit-and-overcoat..jpg

Ο Pier Paolo Piccioli μπήκε στην οικογένεια του Valentino το 1999 και σήμερα κλείνει 25 χρόνια πορείας στον ιταλικό οίκο. Ξεκίνησε ως μέλος της σχεδιαστικής ομάδας, αναλαμβάνοντας το 2003 εξ ολοκλήρου την εποπτεία της σειράς Red Valentino. Από το 2009 και στο εξής βρέθηκε στο τιμόνι της εταιρίας ως creative director, αρχικά μαζί με την Maria Grazia Chiuri, η οποία αποχώρησε το 2016 για να αναλάβει τη θέση που κατέχει μέχρι και σήμερα στον Christian Dior.

10+1 office σύνολα που θα δημιουργήσεις με τα αγαπημένα items του street style

Έκτοτε ο ίδιος διαμόρφωσε την πορεία και τη νέα ταυτότητα του Valentino, κρατώντας πάντα τις βασικές αξίες του οίκου και στηρίζοντας έμπρακτα το πολύτιμο atelier της Ρώμης. «Ποτέ μου δεν είχα φανταστεί ότι θα είχα όλα αυτά στη ζωή μου,» έχει δηλώσει στο παρελθόν. Σήμερα έρχεται να κάνει μια μεγάλη έξοδο και να αποθεωθεί όπως του αξίζει από τον κόσμο της μόδας. Η επόμενη κίνησή του δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

1711118870275-731291653-jpg.jfif