Ημερήσιες Προβλέψεις: Αυτά τα 7 fashion trends θα πρωταγωνιστήσουν το 2017

Διονυσία Καλαποθαράκου
Ημερήσιες Προβλέψεις: Αυτά τα 7 fashion trends θα πρωταγωνιστήσουν το 2017

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι ειδικοί σε όλο τον κόσμο.

Με το 2017 να βρίσκεται μόνο μία μέρα μακριά μας, έχουμε μπει ήδη στην διαδικασία να κάνουμε προβλέψεις για το τι θα μας φέρει αυτός ο νέος χρόνος. Όσο αφορά τον κόσμο της μόδας τα πράγματα φαίνονται αρκετά απλά και ξεκάθαρα με τα παρακάτω 7 trends να πρωταγωνιστούν -όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής- στην ζωή και στην γκαρνταρόμπα μας για τους επόμενους 12 μήνες!

Tα χρώματα του ουράνιου τόξου

Balenciaga Collection Spring 2017

Όπως τα είδαμε στις συλλογές των Οίκων Chloé και Balenciaga για τη σεζόν S/S 2017. Από φορέματα με βολάν σε έντονες κίτρινες αποχρώσεις, μέχρι ροζ λάτεξ κολάν, τα χρώματα του 2017 θα είναι έντονα και αισιόδοξα. Ξέχνα το μαύρο και δώσε χώρο στο κόκκινο!

Η πρώτη συλλογή jeans που θα σχεδιάσει ο Raf Simons για τον Οίκο Calvin Klein

calvin klein jeans s15 w ph mert marcus sg05 2

Δεν είναι τυχαίο που όλος ο κόσμος της μόδας περιμένει αυτή την πρώτη collection του Simons με τόση αγωνία. Κάτι μας λέει πως θα περάσει το denim σε άλλη διάσταση και πως θα κάνει δυσδιάκριτα τα όρια ανάμεσα στην υψηλή ραπτική και στην casual μόδα.

Tα 80s

matty bovan catwalk 5

H Emily Bezzant, αναλύτρια του Edited, λέει πως «σε καιρούς αβεβαιότητας ο κόσμος έχει μία ροπή στο να καταφεύγει στην νοσταλγία. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με την δεκαετία του 1980». Και στην μόδας αποτυπώνεται με κιτς συλλογές (σαν αυτή της Matty Bovan), γυαλιστερά υφάσματα, όγκους και πολυχρωμία.

Ο Oίκος Vetements

vet manolo blahnik

Aσυμμετρίες, φουτουριστικά κοψίματα, απρόβλεπτοι όγκοι, γραμμές και υλικά για ένα brand που έγινε πέρυσι talk of the town και όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει να μας απασχολεί και τον επόμενο χρόνο. Η τελευταία του συνεργασία μάλιστα με τον Manolo Blahnik, δημιούργησε παπούτσια που θα «κυριαρχήσουν» στην fashion σκηνή της άνοιξης.

Τα tops με έναv ώμο

edit Z2A0482

Στο πλαίσιο της παντοδυναμίας των 80s που γράψαμε παραπάνω, ξέχνα τα off-shoulder tops που έβαλες φέτος. Το επόμενο καλοκαίρι θα σε βρει με μόνο τον έναν ώμο έξω.

Το utility-chic trend

tk experts on whats going to be huge next year 2000674 1480674929.600x0c

Ή αλλιώς το «στυλ της πολυάσχολης γυναίκας» που προστάζει ρούχα άνετα, σε βασικά χρώματα και πολυχρηστικά που μπορούν να φορεθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Eίδαμε τέτοια στις S/S 2017 συλλογές των Οίκων: Stella McCartney, Chloé και Sonia Rykiel.

Το shopping... σε άλλη διάσταση

tk experts on whats going to be huge next year 2000670 1480674928.600x0c

Το να βλέπεις μία συλλογή ρούχων και μετά να περιμένεις μήνες μέχρι να φτάσει στα καταστήματα, θα φαντάζει τόσο ξεπερασμένο. Πλέον θα μπορείς να αγοράσεις, ό,τι βλέπεις στα περισσότερα catwalks, την στιγμή που το βλέπεις. Από το laptop σου και τον καναπέ του σπιτιού σου. Δεν είναι ένα μελλοντολογικό σενάριο. Είναι το παρόν, είναι το «τώρα της μόδας» και είναι εδώ.