#ootd: Πόσα Replay οutfits μπορείς να αλλάξεις σε 24 ώρες;

Διονυσία Καλαποθαράκου
#ootd: Πόσα Replay οutfits μπορείς να αλλάξεις σε 24 ώρες;

Εμείς μείναμε στα πέντε (μόνο!) με μεγάλη δυσκολία.

Η κάθε μέρα έχει 24 ώρες, δηλαδή 1.440 λεπτά ή 86.400 δευτερόλεπτα. Κάθε μέρα φοράμε ένα σύνολο το πρωί που βγαίνουμε από το σπίτι για να πάμε στη δουλειά και ίσως ένα ακόμη αν το βράδυ μας προμηνύεται μακρύ και περιλαμβάνει ποτά με φίλους, ρομαντικά τετ-α-τετ και χιλιόμετρα στο κοντέρ του διαδρόμου του γυμναστηρίου. Αυτά υπό «κάπα σίγμα» που λέγαμε και στη φυσική στο Λύκειο. Γιατί αν η μέρα μας ξεκινάει με μία επίσκεψη στο Replay Store του The Mall Athens, τότε η όποια κανονικότητα υπάρχει στη ζωή και στην γκαρνταρόμπα μας ανατρέπεται αμέσως. Το project, αλλά και η λογική μου, μου έλεγαν ότι έπρεπε να διαλέξω ένα σύνολο για κάθε «στιγμή» της ημέρα μου: ένα πρωινό, ένα μεσημεριανό, ένα απογευματινό και ένα βραδινό.

α1 1
α1 2
ζ6 1
ζ6 2
β2 1
β2 2
γ3 1
γ3 2
ε5 1
ε5 2

Η καρδιά μου όμως σκίρτησε και για ένα πέμπτο outfit το οποίο απλά θα ονομάσω «A Little Something Special» -από το εμβληματικό comic book του Don Rosa για τον Scrooge McDuck- και δεν θα το εντάξω σε ώρα και περίσταση. Είναι Replay και είναι απλά über alles! Ανάμεσα σε bootcat jeans, σε ethnic ponchos, σε καλοραμμένα blazers και σε «wild» biker jackets, βρήκα όλα τα ρούχα που θα ήθελα να φορέσω αυτό το φθινόπωρο… όχι μόνο σε μία, αλλά σε όλες τις μέρες του… και κάθε μία από αυτές αν είναι δυνατόν!

Πρωί με neo ethnic αναφορές
Τα πλεκτά ponchos είναι το απόλυτο ρούχο για αυτή την μεταβατική περίοδο που δεν κάνει ακόμα υπερβολικό κρύο για να φορέσουμε παλτό, αλλά ούτε και ζέστη για να βγούμε έξω χωρίς πανωφόρι. Εγώ συνδύασα το δικό μου με ένα jean με patches με ένα ζευγάρι cowboy boots και δημιούργησα το πιο πρωτότυπο, ζεστό και κολακευτικό πρωινό σύνολο που ξεφεύγει από τον τετριμμένο συνδυασμό «μάλλινη ζακέτα-υφασμάτινο παντελόνι».

Μεσημέρι με καρό with a twist (rock twist)
Ένα midi, καρό shirt dress σε ίσια γραμμή και σοφιστικέ μπλε απόχρωση, συνδυάζεται με τα πιο ανατρεπτικά rock αξεσουάρ, τόσο αρμονικά που αν δεν το δεις δεν μπορείς να το πιστέψεις. Εγώ το φόρεσα με flat μαύρα μποτάκια, ένα υπέροχο δερμάτινο μπουφάν με motto από studs στην πλάτη και με μία ζώνη με τρουκς. Δεν μοιάζει πολύ διαφορετικό από τον καθωσπρέπει τρόπο που θα μπορούσα να το βάλω; Mε μπαλαρίνες και παλτό εννοώ… μοιάζει και πολύ χαίρομαι γι’αυτό!


Απόγευμα με lace vibes
Aν μέχρι τώρα υπάκουες σε στυλιστικούς κανόνες που κατηγοριοποιούσαν τα διάφορα είδη υφάσματος ανά ώρες και υπαγόρευαν πως, παραδείγματος χάριν, η δαντέλα δεν μπορεί να φορεθεί καμία άλλη στιγμή της ημέρας παρά μόνο το βράδυ… είναι καιρός να τους παραβλέψεις. Η δαντέλα μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες της ημέρας και να είναι κομψή και sexy. Εγώ επέλεξα αυτή την φανταστική διάφανη μαύρη μπλούζα με τα τρουακάρ μανίκια για τις after office βόλτες μου και τη συνδύασα με μία denim, μαύρη midi φούστα με κουμπιά, με super άνετα μποτάκια με τετράγωνο τακούνι και με μία κόκκινη πλεκτή ζακέτα σε εντυπωσιακό κόκκινο χρώμα. Το μάλλινο πανωφόρι με το δαντελένιο top δημιουργούν ένα sexy&cozy look.


Bράδυ με mannish attitude
Δεν χρειάζεται για να νοιώθεις ποθητή και θηλυκή να είσαι αποκαλυπτικά ή και «γλυκανάλατα» ντυμένη και στην Replay το γνωρίζουν αυτό. Γι’ αυτό το βραδινό μου outfit ήταν ό,τι πιο κολακευτικό και sexy έχω φορέσει περιλαμβάνοντας μόνο basic κομμάτια όπως ένα bootcat jean, ένα αμάνικο σακάκι, ένα lingerie top και ένα ζευγάρι υπέρκομψες γόβες. Less is more στην πιο «μυστηριώδη» εκδοχή του.


Extra look (για όλες τις ώρες της ημέρας και όλες τις ημέρες του χρόνου)
Η Coco Chanel έλεγε πως «μία καλοντυμένη γυναίκα νιώθει σαν να είναι γυμνή». Εγώ θα το παραφράσω λίγο και θα πω πως μία καλοντυμένη γυναίκα φοράει μία πλισέ preppy φούστα και ένα rock T-shirt. O πιο στυλάτος mix&match συνδυασμός στην πιο ανεπιτήδευτη εκδοχή του έρχεται να προσθέσει νότες street style φινέτσας σε κάθε περίσταση τη καθημερινότητάς σου.

δ4 1

Αν υπάρχει look-κλειδί (κατά το κομμάτι-κλειδί) σταμάτα ό,τι κάνεις γιατί μόλις το βρήκαμε για εσένα… όχι εμείς ακριβώς, η Replay, αλλά δεν πειράζει δεν διεκδικούμε τα πνευματικά δικαιώματα της δημιουργίας. Να το φορέσουμε θέλουμε μόνο, αυτό όπως και τα υπόλοιπα τέσσερα σύνολα, και να τα κάνουμε μέρος της μέρας μας (χαμογελάω για την λεκτική τσαχπινιά) και φέρνω πάλι στο μυαλό μου αυτές τις ώρες στο Replay Store που με έκαναν να καταλάβω πως δεν υπάρχει ακριβής μαθηματική προσέγγιση σε ό,τι αφορά τα ρούχα. 24 ώρες μπορούν να χωρέσουν όσα Replay κομμάτια αντέχεις εσύ να αλλάξεις… και αυτός είναι νόμος. Όχι επιστημονικός, αλλά δικός μου.

Τα μποτάκια με ασημί λεπτομέρειες που ερωτεύτηκα!

δ4 2


Ηigh top sneakers με γούνα: ό,τι πιο ζεστό και βολικό για αυτήν τη σεζόν