Τρία fashion tips και το hot shoe trend που μας δίδαξε η Carrie Bradshaw 20 χρόνια πριν!

Τρία fashion tips και το hot shoe trend που μας δίδαξε η Carrie Bradshaw 20 χρόνια πριν!

Κακά τα ψέματα, μπορεί η αγαπημένη μας Carrie να μην μας έμαθε πολλά για τις σχέσεις όμως όσον αφορά στα παπούτσια, είμαστε κάτι παραπάνω από σίγουρες πως έχουμε διδαχθεί από την καλύτερη.

Αλήθεια έχεις αναρωτηθεί ποτέ, τι καθιέρωσε την Carrie Bradshaw ως ένα από τα δημοφιλέστερα IT girls των ένδοξων ‘90s; Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα ατίθασα beach waves, ο προσωπικός τόνος αφήγησης, το ανεπιτήδευτο νεοϋορκέζικο στυλ και η αθεράπευτη λατρεία που είχε για τις κολλητές της, ήταν τα χαρακτηριστικά που έκαναν κάθε κορίτσι της εποχής -και όχι μόνο- να ταυτίζεται μαζί της. Ωστόσο, καμία από τις παραπάνω λεπτομέρειες δεν την ανέδειξε τόσο, όσο το δυναμικό, αεράτο και γεμάτο αυτοπεποίθηση βάδισμά της, για το οποίο σίγουρα τη θαυμάζουμε.

Κακά τα ψέματα, μπορεί η αγαπημένη μας Carrie να μην μας έμαθε πολλά για τις σχέσεις αφού και η ίδια δεν τα πήγαινε πάντα καλά με τον αντρικό πληθυσμό, όμως όσον αφορά στα παπούτσια, είμαστε κάτι παραπάνω από σίγουρες πως έχουμε διδαχθεί από την καλύτερη. Άλλωστε, όπως είχε πει και η ίδια σε ένα επεισόδιο του Sex and the City, «men I may not know, but shoes, shoes I know» -και καλά θα κάνουμε να την εμπιστευτούμε.

Η επόμενη ερώτηση που προκύπτει αναπόφευκτα, λοιπόν, είναι ποια ήταν τα κριτήρια επιλογής της Carrie ή έστω της Patricia Fields, για τα παπούτσια που θα φορούσε μία γυναίκα με το ταπεραμέντο και την αισθητική της Carrie. Την έχουμε δει να φοράει -σχεδόν- τα πάντα: Ροζ snake print μπότα μέχρι το γόνατο, καναρινί peep toe, διάφανα πέδιλα (πολύ πριν γίνουν cool), μαύρα μυτερά Mary Jane και αναπαυτικά τσόκαρα Pescura της SCHOLL, τα οποία μάλιστα 20 χρόνια μετά αποτελούν το πιο hot trend του καλοκαιριού!

kalokairiou

Μπορεί οι παραπάνω επιλογές να μοιάζουν και να είναι εντελώς διαφορετικές, όμως εάν συγκεντρώσουμε όλα τα ζευγάρια που «έντυσαν» τα βήματα της Carrie μέχρι το 2004, όταν και η σειρά έριξε «αυλαία», θα καταλάβεις ότι κάθε παπούτσι που φόρεσε η Carrie, είχε τρία βασικά χαρακτηριστικά, τα οποία μπορείς να ανακαλύψεις στο κείμενο που ακολουθεί.

Δυναμικές παλέτες χρωμάτων και φυσικοί τόνοι

Ρίχνοντας μία ματιά στις παλέτες χρωμάτων που κυριαρχούν την παρούσα σεζόν, παρατηρούμε πολλές ομοιότητες με τις αποχρώσεις και τους τόνους με τους οποίους πειραματίστηκε η Fields, στήνοντας την γκαρνταρόμπα της αγαπημένης μας πρωταγωνίστριας. Έντονα statement χρώματα, όπως το fiery red, το παστέλ blossom, το ονειρικό blueberry, το storm και το yellow iris της Pantone, φορέθηκαν σε απρόβλεπτους mix and match συνδυασμούς που παραμένουν εξίσου σύγχρονοι δύο δεκαετίες αργότερα. Παρόλα αυτά, έχει σημασία να γνωρίζεις πως μπαίνοντας στα ‘00s, η διάσημη στυλίστρια έκανε τη μεγάλη ανατροπή, επιλέγοντας natural και παλ τόνους για την Carrie, παρόμοιους με τα άκρως καλοκαιρινά cuban sand και blush που παραπέμπουν σε nude, το ρομαντικό rose quartz και το pistachio της Pantone. Μην διστάσεις να προσθέσεις μερικές από τις παραπάνω αποχρώσεις στην παπουτσοθήκη σου, λοιπόν, για να δημιουργήσεις πρωτότυπους συνδυασμούς χρωμάτων και αισιόδοξα, colorful αποτελέσματα.

apotelesmata

Υψηλή ποιότητα για ένα αυθεντικό στυλ

Εάν υπάρχει έστω και ένα πράγμα που μας έμαθε η Carrie, είναι πως όσον αφορά στο γούστο μας, δεν πρέπει να κάνουμε κανέναν απολύτως συμβιβασμό και κυρίως, ότι πρέπει να απαιτούμε για τον εαυτό μας μόνο το καλύτερο. Τι κι αν δεν μένουμε στο Upper East Side ή δεν διαθέτουμε αρκετά μηδενικά στον τραπεζικό μας λογαριασμό για να ντυνόμαστε από τους μεγαλύτερους οίκους μόδας; Μπορούμε πάντα να επενδύουμε σε προσιτές επιλογές υψηλής ποιότητας, οι οποίες μπορούν να αναδεικνύουν κάθε φορά ακόμη και τα vintage κομμάτια που αγοράζουμε.

Για εσένα, λοιπόν, που επιθυμείς διακαώς ένα νεοϋορκέζικο στυλ βγαλμένο από παγκοσμίου φήμης ντεφιλέ και περιοδικά μόδας, να ξέρεις πως επιλέγοντας ένα υπόδημα όπως το iconic Pescura της Scholl, θα είσαι άνετη και in fashion από το πρωί έως αργά το βράδυ, όπως ακριβώς η Carrie Bradshaw. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως το συγκεκριμένο μοντέλο παπουτσιού, ήταν εκείνο που άφησε έκπληκτο το κοινό στο πρόσφατο fashion show του Έλληνα σχεδιαστή Vassili Zoulia. Εμπλουτίζοντας τα καλοκαιρινά σου outfits με ένα ζευγάρι Pescura, ό,τι κι αν αποφασίσεις να φορέσεις από πάνω, το κομψό και αέρινο βάδισμά σου είναι εκείνο που θα «μαγνητίσει» τα βλέμματα!

vlemmata

Αντλώντας έμπνευση από το παρελθόν

Όσες από εμάς ασχολούμαστε πιο εντατικά με τη μόδα, αναγνωρίζουμε αμέσως ότι το στυλ της Carrie Bradshaw, αποτελεί ένα fashion κολάζ, μία «συρραφή» των στυλ προηγούμενων iconic γυναικών, όπως της Coco Chanel και της Audrey Hepburn -με την οποία μάλιστα η Carrie μοιράζεται σε ένα επεισόδιο το ίδιο ζευγάρι Pescura! Αυτό που ουσιαστικά έκανε η Fields ως ενδυματολόγος της σειράς, ήταν να αντλήσει έμπνευση από γυναίκες και designers του παρελθόντος, προσθέτοντας δικές της πρωτότυπες «πινελιές» που πήγαιναν την αρχική ιδέα ένα βήμα παρακάτω, κάνοντας έτσι ακόμη πιο σύγχρονες και σχετικές τις εμφανίσεις της Carrie. Αυτός είναι, άλλωστε, ο λόγος που όσα χρόνια και αν περάσουν, η αγαπημένη μας πρωταγωνίστρια δεν θα βρεθεί ποτέ εκτός μόδας. Γιατί ακόμη και τις φορές που ακολούθησε πιστά τα trends της εποχής, το έκανε με έναν δικό της, διαχρονικό τρόπο.

tropo

Let’s Scholl, όπως η Carrie!

Τέλος, εάν νομίζεις πως η Carrie Bradshaw (δηλαδή… η Patricia Fields) ήταν η μόνη που κατάφερε να προβλέψει πως τα τσόκαρα Pescura θα συνέχιζαν να φοριούνται ακόμη και μετά από πολλά χρόνια, να ξέρεις πως η Jeniffer Aniston, η Renée Zellweger, η Michelle Williams, ακόμα και η ίδια η Sarah Jessica Parker, έχουν τιμήσει πολλές φορές τη διαχρονική αξία του δημοφιλέστερου καλοκαιρινού παπουτσιού. Να είσαι σίγουρη πως ρίχνοντας μία ματιά στην τελευταία collection Άνοιξη-Καλοκαίρι 2020 της Scholl, θα ανακαλύψεις όλα τα μοντέρνα υποδήματα που θα χαρίσουν στο βάδισμά σου τον νεοϋορκέζικο «αέρα» μίας γνήσιας fashionista, όπως η αγαπημένη μας Carrie!

Διατίθενται από την Κώστας Α. Παπαέλληνας

Πληροφορίες στο 214 416 4957

Follow us on Instagram: @schollshoesgr