Screen Style: 5 tips για να κερδίσεις τις εντυπώσεις σε επαγγελματική συνέντευξη μέσω Zoom

Διονυσία Καλαποθαράκου
Screen Style: 5 tips για να κερδίσεις τις εντυπώσεις σε επαγγελματική συνέντευξη μέσω Zoom

Τα ρούχα σου αλλά και το πού στρέφεις το βλέμμα σου, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο.

H μεγαλύτερη πρόκληση των ημερών είναι το πώς θα δείχνεις καλή, κομψή, ενημερωμένη και πολύ επαγγελματίας μέσα από το μικροσκοπικό ματάκι πάνω από την οθόνη του laptop σου. Τη φυσική παρουσία και την αλληλεπίδρασή μας με κόσμο την έχει αντικαταστήσει η «ψευδαίσθηση» επικοινωνίας και επαφής που μας προσφέρει η κάμερα του υπολογιστή μας. Τηλεργασία, τηλεδιασκέψεις και, γιατί όχι;, Zoom interviews έχουν μπει στην ημερήσια διάταξη και μέχρι να ξεφύγουμε από όλους αυτούς τους «περιορισμούς» που μας έχει φέρει η πανδημία, καλό είναι να τελειοποιήσουμε τα παραπάνω επαγγελματικά μας «εφόδια».

Να βρούμε τρόπους να δουλεύουμε όσο πιο αποδοτικά γίνεται από την θαλπωρή του σπιτιού μας, να μάθουμε να είμαστε το ίδιο διεκπεραιωτικές, αλλά και δημιουργικές σε όλα τα projects που δουλεύουμε από τον χώρο μας και να επιτυγχάνουμε και τους επόμενους επαγγελματικούς μας στόχους αν ψάχνουμε ήδη την επόμενη δουλειά μας.

Για λόγους ασφάλειας και για την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, όλες οι συνεντεύξεις για δουλειά γίνονται πλέον μέσω Skype ή Zoom. Το άγχος που είχες παλαιότερα όταν επρόκειτο να βρεθείς μπροστά σε έναν -εν δυνάμει- νέο εργοδότη έχει αντικατασταθεί με το «άγχος» του πώς θα σταθείς σωστά στην κάμερα του laptop και το πώς θα προβάλεις τις δεξιότητές σου ακόμα και από την άλλη άκρη της χώρας (ή και έξω από αυτήν).

Και εμείς με τα πέντε tips που θα βρεις στην παρακάτω gallery θα φροντίσουμε να σε απαλλάξουμε από αυτό το «άγχος» και να διασφαλίσουμε την επιτυχία σου στην επόμενη Zoom interview που θα κλείσεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τα μελετήσεις προσεχτικά και να τα εφαρμόσεις με συνέπεια... Like a #girlboss!
Δες επίσης: Δέκα ζευγάρια μαύρα μποτάκια που θα φοράς αυτόν τον χειμώνα, αλλά και τον επόμενο