The Undoing: Τα παλτό της Nicole Kidman είναι ο λόγος για να δεις τη σειρά

The Undoing: Τα παλτό της Nicole Kidman είναι ο λόγος για να δεις τη σειρά

Ένα ρούχο που εκφράζει τα συναισθήματα της Grace, από την Grace, για την Grace.

Η στροφή των μεγάλων ονομάτων του Hollywood σε τηλεοπτικές σειρές και ο παραγκωνισμός της αποκλειστικότητας της μεγάλης οθόνης έχει κάνει την τηλεόραση να αναβαθμιστεί ποιοτικά, ποσοτικά και δημιουργικά. Αν το καλοσκεφτείς, δεν απέχουμε παρά μόνο μερικά χρόνια από εκείνη την περίοδο. Ποιος να μας έλεγε τότε ότι η Nicole Kidman θα υποδυόταν την επιτυχημένη Νεοϋορκέζα ψυχίατρο, Grace Fraser, στην τηλεόραση;

Σήμερα, μπορούμε να σταθούμε και σε αυτό. Να μιλήσουμε για τον επιμελώς ατημέλητο τρόπο με τον οποίο η ηθοποιός έχει ενσαρκώσει την ηρωίδα του Jean Hanff Korelitz. Μπορούμε, όμως, και να πούμε για τη συλλογή των παλτό που σε καμία περίπτωση δεν πέρασε απαρατήρητη. Και όχι μόνο από καθαρά σχεδιαστικής άποψης.




Όπως σε κάθε κινηματογραφική παραγωγή, έτσι και στο δημιούργημα του David E. Kelley, τα ρούχα και η εικόνα που δημιουργούν παίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στο σύνολο. Αποτελούν τον τρόπο με τον οποίο η πρωταγωνίστρια μπορεί να εκφραστεί όταν οι λέξεις δεν είναι σε θέση να το κάνουν ή όταν το κάνουν με έναν τρόπο περισσότερο ελλιπή από το επιθυμητό.

Τα έντονα κοψίματα, οι όγκοι των σχεδίων, ακόμα και η επιλογή των υφασμάτων οδηγούν σε πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση κάθε φορά. Σε αυτήν που ορίζει το σενάριο, το συναίσθημα της στιγμής, η διάθεση της ηρωίδας. Επιβάλλονται στο γυαλί και λειτουργούν ως ένας προστατευτικός κλοιός, μία ασπίδα από την Grace για την Grace. Εξ ου και, όπως θα δεις στην παρακάτω gallery, η συλλογή με τα παλτό της Kidman στη σειρά περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία σε σχέδια και ύφη.

«Είμαι μέσα στο παλτό και, μετά, το παλτό γίνεται κομμάτι μου. Αυτό κάνει η δημιουργία ταινιών. Επιλέγουν οπτικά πώς θέλουν να εκφράσουν τα πράγματα και το παλτό είναι εικονικό. Με έναν τρόπο, είναι το στοιχείο που ενώνει όλη την ταινία. Προστατεύει εμένα αλλά επίσης και την ταυτότητά μου. Έχει τόσα πολλά επίπεδα σε αυτό. Είναι το όριό μου και η ασπίδα μου από τον κόσμο, αλλά επίσης με περιτυλίγει. Είναι ενδιαφέρον το πώς (η Susanne) το χρησιμοποιεί», είπε η Kidman στο Entertainment Weekly.

https://www.instagram.com/p/CGvZcTBja9X/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading


Η costume designer της σειράς, Signe Sejlund, οπότε, είχε να κάνει κάτι πολύ ψαγμένο και εντυπωσιακό. Την αποτύπωση όλης της προσωπικότητας.

«H Grace είναι διαφορετική από τις υπόλοιπες, πολύ πλούσιες γυναίκες του Upper East Side στη σειρά. Φοράει φθινοπωρινά χρώματα. Είναι πιο μυστήρια και όχι τόσο εύκολο να τη ‘διαβάσεις’ σε αντίθεση με τη Sylvia. Η Sylvia είναι η τέλεια φωτογραφία του Upper East Side. Η Grace έχει μεγαλύτερο βάθος», είπε στο Town & Country, ενώ σημείωσε: «Είναι ένας περίπλοκος χαρακτήρας και τοποθετήσαμε όλα τα στοιχεία στην ντουλάπα της»

Δες επίσης: Η Βίκυ Καγιά βρήκε το λαμπερό φόρεμα που όλες θέλουμε για τα Χριστούγεννα