Zoom Fashion is the New Fashion: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν κάτσεις μπροστά στο laptop σου

Διονυσία Καλαποθαράκου
Zoom Fashion is the New Fashion: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν κάτσεις μπροστά στο laptop σου

Πώς θα βελτιώσεις το στυλ σου στο επόμενο διαδικτυακό meeting.

Όλοι λένε πως «οδεύουμε προς το τέλος αυτής της περιπέτειας». Πως σύντομα θα επανέλθουμε στην κανονικότητά μας, στην επαγγελματική μας ρουτίνα και πως θα βρεθούμε και πάλι σε ένα «φυσιολογικό» meeting room μαζί με συναδέλφους. Μέχρι να συμβεί όμως αυτό και με την πανδημία να έχει κυριεύσει τον πλανήτη και την υγειονομική κρίση να έχει αλλάξει τα περισσότερα δεδομένα της καθημερινότητάς μας, ο τρόπος εργασίας μας είναι πιο «προσωπικός», λιγότερο «επίσημος» και πραγματοποιείται από την ασφάλεια και τη μοναξιά του σπιτιού μας.

Η στιγμή που μπαίναμε στο γραφείο έχει «μεταλλαχθεί» σε «ανοίγω το laptop, βάζω ζεστό καφέ και κάθομαι στην τραπεζαρία». Η ιεροτελεστία του πρωινού μακιγιάζ έχει παραληφθεί, αλλά κάποια πράγματα έχουν μείνει ίδια και απαράλλαχτα. Όπως, παραδείγματος χάριν, το ότι πρέπει να προσέξουμε το ντύσιμό μας όταν έχουμε σύσκεψη στο Zoom. Γιατί μπορεί να μην είμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας με τη φυσική μας παρουσία, πρέπει όμως να δείξουμε τον αντίστοιχο «σεβασμό» στην περίσταση και μέσα από τη διαδικτυακή μας επικοινωνία.

https://www.instagram.com/p/CMCz7UqFtVe

Αυτό ενδυματολογικά μεταφράζεται σε «βγάζουμε τις πιτζάμες και φοράμε κάτι πιο ‘κόσμιο΄’ γιατί θα μας δει αρκετός κόσμος» και πρακτικά αναλύεται στα 5 styling tips που θα βρεις στην παρακάτω gallery. Γιατί η «μόδα του Zoom» είναι πολύ πιο χαλαρή από τα fashion trends που είχαμε συνηθίσει να ακολουθούμε όταν είχαμε επαγγελματικό dress code.

Σου αφήνει πολύ περισσότερα δημιουργικά περισσότερα και μπορείς να πειραματιστείς με το στυλ σου, φορώντας παραδείγματος χάριν headpieces ή δύο εμπριμέ κομμάτια μαζί, χωρίς κάποιος να θεωρήσει πως είσαι ακατάλληλα ντυμένη για την περίσταση. Οι νέοι ενδυματολογικοί κανόνες της τηλεργασίας είναι πως «δεν υπάρχουν κανόνες»… πράγμα που μπορεί να φανεί αγχωτικό αλλά την ίδια στιγμή να γίνει και πολύ απελευθερωτικό!
Δες επίσης: Oδηγός Αγοράς: 10 φούτερ τόσο κομψά που συνδυάζονται τέλεια με τις φούστες σου