Platform Shoes: Μία ωδή στην fashion εμμονή μας για τη νέα χρονιά

Sabine Camhi
Platform Shoes: Μία ωδή στην fashion εμμονή μας για τη νέα χρονιά

Είσαι έτοιμη να φορέσεις αυτό το στυλ παπουτσιού με ένα feminine όσο και signature style το 2022;

Τα όχι και τόσο διακριτικά platform shoes έχoυν επιστρέψει δυναμικά στη μόδα. Εκεί που κάποτε πρωταγωνιστούσαν τα minimal τακούνια με λουράκια στις συλλογές οίκων όπως οι The Row, Bottega Veneta και Daniel Lee, τα platform heels αλλά και τα μποτάκια με το αντίστοιχο τακούνι έχουν γίνει τώρα τα πιο viral fashion items της νέα χρονιάς και τα έχουν ήδη αγαπήσει τα it girls.

Η τάση αυτή «πυροδοτήθηκε» αναμφισβήτητα από τα κομμάτια της συλλογής φθινοπώρο/χειμώνας ’21/’22 του οίκου Versace. Ενώ αυτό το show λάνσαρε το νέο μονόγραμμα του brand με την ονομασία La Greca, η over-the-top πλατφόρμα της Donatella Versace έγινε αμέσως viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαίτερα στο TikTok – μάλιστα, σύμφωνα με το Lyst (τη γνωστή πλατφόρμα αναζήτησης για θέματα μόδας), αυτό είναι το πιο δημοφιλές προϊόν του οίκου. Έκτοτε, τα platform heels του οίκου Versace έχoυν ανανεωθεί δύο φορές στις συλλογές resort ’22 και άνοιξη/καλοκαίρι 2022, αποδεικνύοντας τη φράση «the bigger, the better» στην πράξη.

milan_fashion_week_versace18.jpg

MFW: Όλα τα φώτα στον οίκο Versace! Η Dua Lipa άνοιξε και έκλεισε το σόου με SS22 δημιουργίες


https://www.instagram.com/p/CTpTc1Doenp/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Celebrities & platform heels

Κατά την διάρκεια του 2021, είδαμε πολλούς celebrities να φορούν αυτό το παπούτσι. Στις αρχές της χρονιάς, η υποψήφια για Όσκαρ Cynthia Erivo φόρεσε ένα μαγευτικό φόρεμα Valentino στις Χρυσές Σφαίρες, σε συνδυασμό με ένα ζευγάρι πλατφόρμες 20 πόντων από τη συλλογή άνοιξη/καλοκαίρι ’21 του οίκου. Για να προωθήσει την ταινία «House of Gucci», η Lady Gaga εμφανίστηκε σε διάφορες πόλεις φορώντας platform heels. Για την επίσκεψή της στον Λευκό Οίκο τον περασμένο Ιούλιο, η 18χρονη τραγουδίστρια του «Good 4 U», Olivia Rodrigo, συνδύασε ένα vintage Chanel tweed κοστούμι από το 1995 με ένα ζευγάρι ψηλές γόβες Giuseppe Zanotti.



H Olivia Rodrigo στον Λευκό Οίκο



Συνέχισε στην gallery παρακάτω για να δεις πως φόρεσαν αυτό το it-shoe οι αγαπημένες μας A-listers.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: ImaxTree

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Olivia Rodrigo: Η 18χρονη που συνάντησε τον Joe Biden στον Λευκό Οίκο και έγινε παγκόσμιο trend

Wedges: Οι πλατφόρμες έχουν επιστρέψει και γίνονται τα αγαπημένα σου ψηλά αλλά άνετα παπούτσια