Keep or Toss: Ποιες τάσεις κρατάμε και ποιες «πετάμε» από το 2021;

Διονυσία Καλαποθαράκου
Keep or Toss: Ποιες τάσεις κρατάμε και ποιες «πετάμε» από το 2021;

Από τα συνεχιζόμενα lockdown στην επόλυτη εξωστρέφεια, ένα trend report και μία ανασκόπηση δρόμος. Όλα όσα αγαπήσαμε και όλα όσα μισήσαμε από την γκαρνταρόμπα μας το 2021, είναι εδώ!

Givenchy fsh S22 084

To 2021 ήταν μία χρονιά στυλιστικών αντιθέσεων. Από το «τέλος των trends» και την παντοδυναμία των staying in clothes, περάσαμε στην extravagant μόδα, στα metallics, στους όγκους και στην αναβίωση όλων των τάσεων της γενιάς του Υ2Κ (aka 00s). Χαμηλοκάβαλα παντελόνια, logos, belt bags και puffer jackets ήρθαν και ταρακούνησαν την «home wear αυτοκρατορία» που είχαμε χτίσει επενδύοντας μόνο σε φούτερ και φόρμες έναν χρόνο τώρα. Η πανδημία και τα lockdowns μας έκαναν από τη μία να χάσουμε το ενδιαφέρον μας για τα bigger than life trends, αλλά από την άλλη μας γέμισαν με προσμονή για το «τι θα φορέσουμε επιτέλους όταν βγούμε από το σπίτι».

Ugly shoes, φουτουρισμός και Givenchy F/W 21

Μόδα και Πανδημία

sxwremenoi

Γιατί μπορεί η «Post Covid-19 εποχή» να μην έχει έρθει ακόμα αλλά η fashion σκηνή προσπαθεί να επανέλθει σε μία κανονικότητα περνώντας από τα digital catwalks στις εβδομάδες μόδας με φυσική παρουσία κοινού και από την απαξίωση των trends στην αναδημιουργία τους. Η Kimberly Chrisman-Campbell είναι μία ιστορικός της μόδας που έδωσε συνέντευξη στις αρχές του 2021 στο www.npr.org εξηγώντας πώς η εξάπλωση του Covid-19 διαμόρφωσε (και διαμορφώνει ακόμα) τον τρόπο που ντυνόμαστε και που αντιλαμβανόμαστε τη μόδα. Ανάμεσα σε άλλα ενδιαφέροντα πράγματα η Kimberly τόνισε πως «οι πιο επαναστατικές στιγμές της μόδας δεν έχουν προκύψει μέσα από τις τάσεις, αλλά μέσα από σημαντικές κοινωνικοπολιτικές αλλαγές όπως ένας πόλεμος ή μία πανδημία στην περίπτωσή μας» και αυτές τις «στιγμές» της αντικρίσαμε φέτος εν μέσω αντιθέσων.

10+1 θάνατοι που συντάραξαν τον κόσμο της μόδας το 2021

Άνεση VS θηλυκότητας, εντυπωσιασμός VS μινιμαλιστικών αναφορών: από όλα είχε το trend report αυτής της ιδιαίτερης χρονιάς και εμείς στην παρακάτω gallery κάναμε το «ξεσκαρτάρισμά μας». Σαν και αυτό που έκανε η Carrie Bradshaw όταν μετακόμιζε με τον Mr. Big στην πρώτη ταινία του «Sex & The City»… χωρίς τα πολύχρωμα χαρτάκια και την μουσική υπόκρουση της disco pop. Πέντε trends τα «κρατάμε» και πέντε τα «πετάμε» χωρίς δεύτερη σκέψη, αφήνοντας κενό χώρο στην ντουλάπα μας για τα επόμενα…

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρώτα Χριστούγεννα με την οικογένεια του συντρόφου σου; 10 items για να τους εντυπωσιάσεις

Αυτές είναι οι κορυφαίες καμπάνιες μόδας για το 2021

I. Kourbela: Γεωμετρικές γραμμές, όγκος & κομψά φορέματα σε μία συλλογή γεμάτη statement κομμάτια