10+1 θάνατοι που συντάραξαν τον κόσμο της μόδας το 2021

Διονυσία Καλαποθαράκου
10+1 θάνατοι που συντάραξαν τον κόσμο της μόδας το 2021

Μία ανασκόπηση των πιο δύσκολων και σκοτεινών στιγμών, μίας λαμπερής βιομηχανίας.

Μία θλιβερή ανασκόπηση των μεγαλύτερων απωλειών της fashion industry για να μην ξεχνάμε αυτούς που έφυγαν, να παραδειγματιζόμαστε από το έργο και το ταλέντο τους και να βλέπουμε το μέλλον της μόδας μέσα από το ξεχωριστό πρίσμα τους. Έντεκα μοναδικά άτομα έφυγαν από κοντά μας το 2021, σχεδιαστές, μοντέλα, fashion editors, όλοι τους σπουδαίες προσωπικότητες που αξίζουν να αφιερώσουμε λίγο από το χρόνο μας για να διαβάσουμε αυτό το «in memorial to...»

Harry Brant: Moντέλο και γιος της Stephanie Seymour και του Peter Brant
Ο Ηarry Brant, μοντέλο και ο γιος του top model, Stephanie Seymour, και του επιχειρηματία και συλλέκτη έργων τέχνης Peter Brant, πέθανε στις 17 Ιανουαρίου σε ηλικία 24 ετών. Η αιτία θανάτου ήταν η υπερβολική δόση συνταγογραφούμενων φαρμάκων.


https://www.instagram.com/p/CKuNoRVJBRc/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading


Heidi Weisel: Σχεδιάστρια μόδας
Η fashion designer, Heidi Weisel, πέθανε στις 28 Ιανουαρίου σε ηλικία 59 ετών. Η σχεδιάστρια ενηλικιώθηκε τη δεκαετία του 1990, διοργανώνοντας την πρώτη της επίδειξη το 1999 και δημιουργώντας μια λίστα διασημοτήτων που λάτρευαν τα κομψά ρούχα της και αυτή περιλάμβανε τη Natasha Richardson, τη Faith Hill και την Brooke Shields.

sunsetgo gouna

Cicely Tyson: Μοντέλο και ηθοποιός
Το μοντέλο, ηθοποιός και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των Αφροαμερικανών, Cicely Tyson, πέθανε στις 28 Ιανουαρίου σε ηλικία 98 ετών. Η καριέρα της διήρκεσε επτά δεκαετίες και ταυτίστηκε με τη γυναικεία ενδυνάμωση. Ήταν υποψήφια για Όσκαρ το 1972 για τον ρόλο της ως Ρεμπέκα Μόργκαν στο «Sounder». Κέρδισε επίσης δύο Βραβεία Emmy, το Μετάλλιο Spingarn του NAACP και ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα της απένειμε το «Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας» το 2016. Επίσης έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα που έλαβε τιμητικό Όσκαρ το 2018.

Δέκα faux-fur κομμάτια για να ολοκληρώσεις τα γιορτινά σου looks

Richard David: Συντάκτης μόδας
Ο Richard David Story, ο μακροχρόνιος συντάκτης του Departures, πέθανε στις 5 Μαρτίου σε ηλικία 68 ετών. Ο Story είχε εργαστεί σε πολλές σημαντικές εκδόσεις κατά τη διάρκεια της καριέρας του, συμπεριλαμβανομένων των Departures, Vogue, Esquire, InStyle και New York Magazine.


https://www.instagram.com/p/BFTUmgLIcCD/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading


Elsa Peretti: Σχεδιάστρια κοσμημάτων για τον Οίκο Tiffany & Co. και μούσα του Halston
Η Elsa Peretti, διάσημη σχεδιάστρια κοσμημάτων των Tiffany & Co. και πρώην μοντέλο, πέθανε στις 18 Μαρτίου σε ηλικία 80 ετών. Η Peretti ήταν μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στον χώρο του κοσμήματος, με τις minimal, ασημένιες δημιουργίες της και τα statement pieces, όπως oι χρυσές «χειροπέδες», να γίνονται κομμάτι της ταυτότητας των Tiffany & Co. Ήταν επίσης -μαζί με τη Liza Minnelli, μία από τις πιο γνωστές μούσες του θρυλικού σχεδιαστή μόδας Halston, η οποία συνεργάστηκε μαζί του σε πολλές συλλογές και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για μερικά από τα διάσημα σχέδιά του.

alber elbaz

Carla Zampatti: Αυστραλή σχεδιάστρια μόδας
Η Αυστραλή σχεδιάστρια μόδας, Carla Zampatti, πέθανε στις 3 Απριλίου σε ηλικία 78 ετών. Η καριέρα της Zampatti διήρκεσε 56 χρόνια και η εταιρεία της έχει ακόμα και σήμερα μια αλυσίδα από 26 μπουτίκ σε όλη την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

O Alber Elbaz στο 2015 στο Ισραήλ

Alber Elbaz: Σχεδιαστής του Οίκου Lanvin και ιδρυτής του brand AZ Factory
Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας, Alber Elbaz, πέθανε στις 25 Απριλίου σε ηλικία μόλις 59 ετών μετά από επιπλοκές στην υγεία του που οφείλονταν στον COVID-19. Ο fashion designer ήταν γνωστός για την ανανέωση τoυ Οίκου Lanvin από το 2001 έως το 2015, για τα θηλυκά red carpet gowns του και για τη δική του εταιρεία μόδας, την AZ Factory, η οποία συνδύαζε μόδα και τεχνολογία, σε πιο μοντέρνες γραμμές ρούχων.

Angelo Zegna: Iδιοκτήτης του Oίκου και γιος του Ermenegildo Zegna
Ο Angelo Zegna, ο γιος του Ermenegildo Zegna, πέθανε στις 19 Αυγούστου σε ηλικία 97 ετών. Ο Zegna ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας τη δεκαετία του 1960 μαζί με τον αδερφό του Aldo. Ανέλαβε αμέσως τη διεύθυνση του ιταλικού οίκου μόδας, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με ready to weat κοστούμια και επεκτάθηκε διεθνώς.

Richard Buckley: Δημοσιογράφος μόδας
Ο Richard Buckley, δημοσιογράφος μόδας και σύντροφος του Tom Ford, πέθανε στις 19 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 72 ετών. Η καριέρα του περιελάμβανε την έκδοση του Daily News Record της Fairchild Publications, του αντίστοιχου ανδρικού site του WWD, και τον ρόλο του αρχισυντάκτη στον WWD.

Federica Cavenati: Σχεδιάστρια του brand 16Arlington
Η Federica Cavenati, ήταν η συνιδρυτής και η σχεδιάστρια του brand 16Arlington με έδρα το Λονδίνο. Πέθανε στις 18 Οκτωβρίου σε ηλικία μόλις 28 ετών μετά από μια σύντομη και ξαφνική ασθένεια. Ίδρυσε το label το 2017 με τον σύντροφό της, Marco Capaldo, το οποίο συνεργάζεται με το Net-a-porter και το Matchesfashion και το έχουν φορέσει μέχρι στιγμής η Emma Corrin, η Kendall Jenner και η Amal Clooney.

And suddenly...

*Virgil Abloh: Ιδρυτής του brand Off-White και καλλιτεχνικός διευθυντής της ανδρικής σειράς του Οίκου Louis Vuitton
Ο κόσμος της μόδας σοκαρισμένος ήρθε αντιμέτωπος με την ξαφνική είδηση του θανάτου του Virgil Abloh, στις 28 Νοεμβρίου. O ιδρυτής τoυ luxury, street style label, Off-White και καλλιτεχνικός διευθυντής της ανδρικής σειράς του Οίκου Louis Vuitton, πέθανε σε ηλικία 41 ετών μετά από 2 χρόνια μάχης με τον καρκίνο. Ο Abloh ήταν ένας γνήσιος οραματιστής για τη βιομηχανία της μόδας, φέρνοντας τα streetwear κομμάτια στο επίπεδο της πολυτελούς ένδυσης και ανοίγοντας το δρόμο για άλλους σχεδιαστές που εστίαζαν στο athleisure να εισέλθουν στη mainstream σκηνή. Ήταν επίσης ένας από τους πρώτους μαύρους σχεδιαστές που κάθισε στο τιμόνι ενός από τους μεγαλύτερους Οίκους μόδας παγκοσμίως, με τα σχέδιά του για ανδρικά ρούχα για τη Louis Vuitton να οδηγούν το brand σε μια εποχή νεωτερικότητας και να το φέρνουν πιο κοντά σε ένα κοινό μικρότερης ηλικίας. Ο σχεδιαστής ήταν εξίσου αφοσιωμένος και στην προώθηση της νέας γενιάς ταλέντων, συγκεντρώνοντας 1 εκατομμύριο δολάρια σε υποτροφίες για μαύρους φοιτητές μόδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρώτα Χριστούγεννα με την οικογένεια του συντρόφου σου; 10 items για να τους εντυπωσιάσεις

Αυτές είναι οι κορυφαίες καμπάνιες μόδας για το 2021

I. Kourbela: Γεωμετρικές γραμμές, όγκος & κομψά φορέματα σε μία συλλογή γεμάτη statement κομμάτια