Αυτές είναι οι κορυφαίες καμπάνιες μόδας για το 2021

Sabine Camhi
Αυτές είναι οι κορυφαίες καμπάνιες μόδας για το 2021

Το 2021 ταξιδέψαμε όχι απλά σε άλλα τοπία αλλά και σε άλλες εποχές χάρη στις top fashion campaigns!

Καθώς ο κόσμος της μόδας συνεχίζει να προσαρμόζεται σε έναν νέο τρόπο εργασίας και προβολής συλλογών, τον digital, οι καμπάνιες μόδας έχουν αποδειχθεί ότι είναι απαραίτητο μέσο για να βοηθήσουν τα brands να μεταδώσουν το όραμά τους για την κάθε συλλογή τους στο κοινό τους σε όλο τον κόσμο.

Πολλές λειτουργούν ως φορείς σημαντικών μηνυμάτων, όπως αποδεικνύεται από την καμπάνια του οίκου Prada, η οποία προβάλει υπαρξιακά ερωτήματα, όπως «Το cloud σε κάνει να σκέφτεσαι δεδομένα ή τον ουρανό;», «Είναι το νέο κάτι σχετικό;», «Σκέφτεσαι με εικόνες ή με λέξεις» κ.ά. Εν τω μεταξύ, η συλλογή του οίκου Michael Kors για την σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 εστιάζει στην αντιπαράθεση ανάμεσα στην πόλη και τη φύση και στο πώς ένας κήπος μπορεί να προσφέρει μια διέξοδο από το αστικό τοπίο ενώ αυτή του οίκου Dior εμπνεύστηκε από καλλιτέχνες της μπαρόκ ζωγραφικής. Συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω για να μάθεις περισσότερα.

Dior

Για την καμπάνια άνοιξη του 2021, ο διάσημος οίκος Dior άντλησε έμπνευση από τον Ιταλό ζωγράφο Michelangelo Caravaggio. Τα πορτρέτα συνεχίζουν το θέμα της σύνδεσης της μόδας με την τέχνη που έχει αποτελέσει κεντρικό στοιχείο στις καμπάνιες μόδας του Dior από τότε που η Maria Grazia Chiuri ανέλαβε το τιμόνι ως δημιουργική διευθύντρια. Αυτή είναι επίσης η πρώτη καμπάνια που δημιουργήθηκε με τη σύμπραξη δύο κορυφαίων δημιουργών μόδας. Της Miuccia Prada και του Raf Simons.

dior_akropoli.jpg

Dior Cruise 2022: η αποθέωση της ελληνικής ομορφιάς συνεχίζεται με μία φωτογράφηση στην Ακρόπολη



Michael Kors Collection

Η ανοιξιάτικη καμπάνια του Michael Kors γυρίστηκε στο καταπράσινο κήπο του New York Restoration Project Bronx Community και μάς καλεί να κάνουμε ένα διάλειμμα από την καθημερινότητά μας, ανακαλύπτοντας την όαση που έχουμε ανάγκη στην καρδιά της πόλης. Η καμπάνια τραβήχτηκε από το διάσημο φωτογραφικό δίδυμο από τη Δανία, Inez van Lamsweerde και Vinoodh Matadin.

«Όπου κι αν ζούμε, όλοι έχουμε ανάγκη από την επαφή με τη φύση και να ανακαλύπτουμε ξανά τη χαρά του να παρακολουθούμε την άνοιξη να γεννιέται», δήλωσε o ίδιος ο Michale Kors.

Givenchy

Για την πρώτη καμπάνια μόδας Givenchy του δημιουργικού διευθυντή Matthew M. Williams για το SS21, ο σχεδιαστής έβαλε τις πιο διάσημες φίλες του να αναδείξουν τα σχέδιά του - Kendall Jenner, Bella Hadid, Anok Yai και Liam Powers εξυμνούν την σημασία του προσωπικού στυλ.



Miu Miu

Η βρετανίδα ηθοποιός Emma Corrin, η γυναίκα που υποδύθηκε με μεγάλη επιτυχία την πριγκίπισσα Diana στη σειρά, The Crown, ήταν μια από τις πέντε πρωταγωνίστριες της καμπάνιας Miu Miu για την άνοιξη 2021. Για την καμπάνια, η Corrin αφήνει το παλάτι για ένα minimal σπίτι των ‘70s. Οι φωτογραφίες του Steven Meisel αποτύπωσαν τέλεια το mood μας κατά την διάρκεια της καραντίνας: «all dressed up with nowhere to go».



Versace

Γυρισμένη από τους Mert Alas και Marcus Piggott, η καμπάνια της Άνοιξης ’21 συλλογής του Versace μας «ταξίδεψε» στη μυθική Versacepolis με πρωταγωνίστριες τους Hailey Bieber, Kendall Jenner και Precious Lee σαν σύγχρονες Μέδουσες.

«Με σημείο αναφοράς την απεραντοσύνη και την ομορφιά της φύσης, η συλλογή μάς μεταφέρει στα ανεξερεύνητα βάθη του ωκεανού για να παρουσιάσει μια καμπάνια που είναι φρέσκια, φανταστική και αποκαλυπτική», ανέφερε το δελτίο τύπου.

Prada

Η καμπάνια του οίκου Prada για την σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022 ήταν ένα πείραμα «πάνω στο διάλογο του ανθρώπου με τη μηχανή». Τα μοντέλα ντυμένα με total look πόζαραν σε ένα χώρο όπου βρίσκονταν εκατοντάδες φωτογραφικές μηχανές οι οποίες τραβούσαν ταυτόχρονα λήψεις από κάθε γωνία. Μία σειρά υπαρξιακών ερωτήσεων εμφανίζονται σε κάθε λήψη, τις οποίες μπορεί ο καθένας να απαντήσει αν επισκεφθεί την επίσημη σελίδα του οίκου.


https://www.instagram.com/p/CKt4otXspjm/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: @michaelkors

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Mermaid bustier: Η τάση που θα σε μεταμορφώσει σε εντυπωσιακή γοργόνα

Ο Michael Kors γιορτάζει τα 40α του γενέθλια με μία αναδρομή στο παρελθόν