Το layering είναι τάση και στα σκουλαρίκια! Πώς θα το πετύχεις και τα πιο cool σχέδια να διαλέξεις

Νατάσσα Σχοινά
Το layering είναι τάση και στα σκουλαρίκια! Πώς θα το πετύχεις και τα πιο cool σχέδια να διαλέξεις
Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.

Αν και είμαι άνθρωπος που γενικά βαριέμαι να αφιερώνω πολλή ώρα στο ντύσιμο και στη δημιουργία ενός look, κάποιο κόσμημα σίγουρα θα βάλω. Μα θα είναι ένα διακριτικό βραχιόλι ή μερικά δαχτυλίδια που θα δώσουν λάμψη στο συνολικό αποτέλεσμα, μα ένα ζευγάρι σκουλαρίκια, κάτι θα βγάλω από το κουτάκι με τα άπειρα χωρίσματα -γιατί είμαι και λίγο μανιακή με την οργάνωση- και θα το φορέσω εκεί πριν ανοίξω την πόρτα για να φύγω.

Όπως και να το κάνουμε, βέβαια, ένα ζευγάρι με ωραία σκουλαρίκια είναι πρακτικό, γιατί πέρα από το outfit, τονίζει και το πρόσωπό σου. Οι περισσότερες γυναίκες έχουν τρυπήσει τα αυτιά τους από μικρή ηλικία βλέποντας ήδη τη μαμά τους και τα κοσμήματα που στα μάτια τους φαντάζονται πριγκιπικά, όμως, τελευταία έχει γίνει τάση το layering σκουλαρικιών.

Τι είναι το layering στα σκουλαρίκια

Ο όρος «layering» σίγουρα σου είναι αρκετά γνώριμος. Τον χειμώνα, ειδικά, είναι η λέξη που ακούς και διαβάζεις σε κάθε ιστοσελίδα ή λογαριασμό στο Instagram που ασχολείται με τη μόδα. Ωστόσο, ήξερες ότι υπάρχει και στα σκουλαρίκια;

Το layering στα σκουλαρίκια είναι ουσιαστικά η διαδικασία με την οποία συνδυάζεις τα κοσμήματα σε περίπτωση που έχεις περισσότερες τρύπες στα αυτιά σου. Για να είναι πιο εντυπωσιακό και κομψό το αποτέλεσμα, καλό είναι να διαλέγεις να φορέσεις κοσμήματα που ταιριάζουν ή που έχουν κάποιο κοινό σημείο αναφοράς μεταξύ τους αλλά και τέτοια που βοηθούν στη γενικότερη ισορροπία των αναλογιών και των επιπέδων.

https://www.instagram.com/p/CYl-jn_rVY2

Tips για layering σκουλαρικιών

  • Για πρώτο σκουλαρίκι, επίλεξε ένα μακρύ σχέδιο και προτίμησε πιο κοντά για τα διπλανά του.

  • Προσπάθησε να ταιριάξεις το ύφος των σκουλαρικιών μεταξύ τους. Π.χ. αν είναι ασημένια διαμαντάκια τα μικρά, μπορείς να φορέσεις ένα μακρύ ασημένιο, σαν σειρά, δηλαδή, για το μεγάλο.

  • Αν θες να το πας ένα βήμα πιο πέρα, όταν έχεις φορέσει πολύ «σκέτο» σκουλαρίκι στην πρώτη τρύπα, προτίμησε ένα -ή περισσότερα- πιο statement στις επόμενες. Ή και το αντίστροφο.

  • Αν είσαι ακόμα πιο τολμηρή, μπορείς κάλλιστα να κάνεις mix & match. Παίξε με prints και σχήματα, π.χ. συνδύασε έναν κρίκο με μία σταγόνα.

Συνέχισε παρακάτω για να δεις μερικά σχέδια που θα σε βοηθήσουν στη λογική του layering.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

10 midi φούστες που θα κάνουν πιο chic την καθημερινότητά σου

Τα 4 πιο stylish flat παπούτσια που θα φορέσουμε αυτή την άνοιξη

9 stylish τζάκετ κατάλληλα για τον μεταβατικό καιρό μέχρι την άνοιξη