Maxi φούστα: Το street style την έβαλε στην κορυφή της ανοιξιάτικης wish list

Ναταλία Κατσακιώρη
Maxi φούστα: Το street style την έβαλε στην κορυφή της ανοιξιάτικης wish list
Photo: Imax Tree

Η μόδα θέλει τις φούστες φέτος να φτάνουν μέχρι τους αστραγάλους.

Το street style των Fashion Weeks είναι το απόλυτο inspiration της κάθε σεζόν.

Εκτός από τις νέες συλλογές που βλέπουμε κάθε φορά στα catwalks, τα σύνολα που απολαμβάνουμε στους δρόμους των μεγαλύτερων μητροπόλεων της μόδας είναι αυτό που αναδεικνύει και επισφραγίζει με τον τρόπο του τα trends της τρέχουσας σεζόν.

Το Παρίσι έκλεισε με την σειρά του άλλη μια Εβδομάδα Μόδας, μέσα σε ένα πρωτόγνωρο κλίμα μετά και την έλευση της πανδημίας. Ωστόσο η Πόλη του Φωτός για ακόμη μια φορά δεν μας απογοήτευσε, χαρίζοντας μας κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα outfits και αναδεικνύοντας τις πιο ισχυρές τάσεις της σεζόν.

Paris str F22 6

Τι ήταν, όμως, αυτό που πραγματικά μαγνήτισε τα βλέμματα; Όλοι οι fashion experts παρατήρησαν πως τα μήκη πλέον έχουν αλλάξει, με τις φούστες και τα φορέματα να κινούνται στα άκρα. Τι σημαίνει αυτό; Την έλευση των micro minis στην ζωή μας την είχαμε ήδη αποδεχτεί (βλέπε Miu-Miu και Versace), αλλά τι γνώμη αλήθεια έχεις για τις maxi φούστες που επέστρεψαν πιο δυναμικά από ποτέ;

Πώς να συνδυάσεις την maxi φούστα αυτή την άνοιξη

Paris str F22 4

Προσωπικά, ξεχωρίσαμε σίγουρα τις clean cut μακριές φούστες, σε minimal γραμμή που με ένα μεγάλο μπροστινό σκίσιμο γίνονται απόλυτα θηλυκές και άνετες. Το denim ύφασμα ταιριάζει ιδανικά σε μια τέτοια γραμμή, με τις 90s inspired maxi jean φούστες να βρίσκονται παντού αυτή την άνοιξη.

Οι ανάλαφρες άλφα γραμμές κολακεύουν επίσης πολύ την γυναικεία σιλουέτα σε αυτό το μήκος με ένα κοντό μεσάτο σακάκι να είναι το απόλυτο matching. Βολάν, πλισέ και balloon είναι μόνο μερικές από τις εκδοχές που είδαμε στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας.
Ο πιο safe τρόπος να υιοθετήσεις την τάση είναι να συνδυάσεις όποια γραμμή maxi φούστας και αν έχεις στην ντουλάπα σου με ένα στενό knitted top (η ribbed υφή είναι ότι πιο stylish) και ένα σακάκι σε oversized γραμμή ή μια επίσης maxi γκαμπαρντίνα με ζώνη, που θα τονίσει θηλυκά την μέση.

Διαβάστε επίσης:

Η Κατερίνα Καινούργιου φόρεσε το καπέλο που θα σε κρατήσει ζεστή στο κρύο

Knitwears: Το πλεκτό φόρεμα είναι το hero piece των ημερών

Straight denim: Το αγαπημένο ίσιο τζιν παντελόνι και οι 4 πιο updated τρόποι να το φορέσεις τώρα