Bell heels: Η νέα τάση στα τακούνια που θα σε κάνει να πετάξεις τα stilettos σου

Ναταλία Κατσακιώρη
Bell heels: Η νέα τάση στα τακούνια που θα σε κάνει να πετάξεις τα stilettos σου
Photo: Imax Tree

Αγαπάμε τα τακούνια μας και τα λατρεύουμε, όταν είναι παράλληλα άνετα.

Όσο και οι γυναίκες ορκίζονται στους extra πόντους που τους χαρίζουν τα αγαπημένα τους stilettos, σίγουρα η άνεση είναι πλέον προτεραιότητα.

Ευτυχώς, για εμάς η μόδα πλέον εργάζεται για την σύγχρονη γυναίκα και τις ανάγκες της, ενώ παλιότερα μάλλον συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο. Εμείς ήμασταν αυτές που προσπαθούσαμε να ακολουθήσουμε τις όποιες νέες τάσεις και να στριμώξουμε την everyday ρουτίνα μας σε άβολα ρούχα και παπούτσια, τα οποία θεωρούνταν must.

Φέτος, τα SS22 catwalks ανέδειξαν μια νέα και απόλυτα άνετη τάση στα ψηλοτάκουνα, που θα σε κάνει να πετάξεις τα stylish-yet άβολα stilettos σου. Μιλάμε για τα bell heels, εκείνα δηλαδή τα παπούτσια που το τακούνι τους ξεκινά πιο λεπτό και καταλήγει να ανοίγει, σε μια τετράγωνη επιφάνεια.


https://www.instagram.com/p/CPayAh_oxxb

Τα bell heels είναι το must της φετινής άνοιξης.

Όλα ξεκίνησαν από το αγαπημένο brand «The Attico» και τα Devon mules, ένα ζευγάρι που έχεις δει ίσως περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο στο instagram feed σου. Σε άπειρα χρώματα και υφές, τα Devon mules μπήκαν αμέσως στα γκαρνατρόμπα των Dua Lipa, Rihanna, Hailey Bieber και Kylie Jenner, ενώ το συγκεκριμένο σχέδιο λατρεύει τις neon αποχρώσεις, που προτίμησαν και οι περισσότερες κυρίες.

Το trend εμφανίστηκε έπειτα και στα shows των νέων ανοιξιάτικων συλλογών με τον κάθε οίκο και τον κάθε ξεχωριστό designer να μεταφράζει την τάση, ανάλογα με το style και την αισθητική του εκάστοτε brand. Η Chanel παρουσίασε κλασικά Mary Janes σε μαύρο λουστρίνι και χαμηλό τακούνι που καταλήσει σε μια μικρή χαριτωμένη καμπάνα, ενώ ο Lanvin υιοθέτησε μια πιο edgy εκδοχή με platformed πέδιλα.

bell heels 1

Ο οίκος Sunnei μέσα από το familiar style του έδωσε την δική του πρόταση με chunky mules με μεγάλα τακούνια με διευρυμένη βάση, ενώ η Stella McCartney προχώρησε ένα βήμα πιο κάτω με πολύ πλατιά bell heels, που θυμίζουν πλατφόρμες. Ο Sergio Rossi δούλεψε πάνω στην ίδια ιδέα με τακούνια από φελλό, σε μια retro inspired 70s εκδοχή με λουράκια.


https://www.instagram.com/p/CVlU0t9L9a0

Από πρακτικής πλευράς, είναι απόλυτα φυσιολογικό το συγκεκριμένο τακούνι να είναι πιο άνετο, μιας και η μεγάλη του επιφάνεια δημιουργεί την τέλεια βάση στήριξης, χωρίς να θέλουμε να αλλάξουμε τα high heels παπούτσια μας με ένα ζευγάρι sneakers στα μέσα της βραδιάς. Εκτός, λοιπόν, του ότι τα bell heels θα είναι τα must have shoes της φετινής άνοιξης, είναι και ότι πιο εύκολο μπορείς να βάλεις αυτή την στιγμή στα everyday looks σου.

P.S.: Θυμήσου πως πάνε τέλεια με τα cute καλτσάκια που φόρεσες όλο το χειμώνα με loafers.

Διαβάστε επίσης:

5 styling ideas για να φορέσεις το λευκό σου πουκάμισο την άνοιξη

Ο Ralph Lauren αφιερώνει την νέα του capsule συλλογή στα ιστορικά black colleges της Αμερικής